Edward Riedl (M)

S politik går inte ihop

Socialdemokraterna vill inte berätta med vem de vill göra vad med efter valet. Istället fortsätter S att komma med egna förslag på vad de skulle vilja göra om de var ett mycket större parti än vad de i själva verket är. Men inte ens när de kommer med egna förslag går deras politik ihop. Igår morse lovade Stefan Löfven (S) unga 6 000 nya jobb på statliga myndigheter. Igår kväll lovade Magdalena Andersson (S) att de skulle spara 10 miljarder kronor per år i samma myndigheter som Stefan Löfven samma morgon hade lovat 6 000 nya jobb. Det här händer alltså på samma dag när de två högst ansvariga i S pratar på lite olika håll med media. Det här är alltså ett parti som efter valet vill bära regeringsmakten. Jag hoppas väljarna tänker sig för både en och två gånger innan man låter ett sådant vänsterexperiment styra landet.

 

Edward Riedl (M).

18 kommentarer

  1. lf

    Du Edvard,socialdemokraterna har styrt detta land i många decennier .De har även ställt upp då din regering med i Bildt i spetsen på 90-lalet höll på att köra Sverige i sank.
    Du pratar om vänsterexperiment, jag tycker du hellre skall prata om ert högerexperiment med privatiseringar inom välfärden där skattepengar går till skatteplanering.
    Sen kan vi nu mer och mer se följderna av privatisering av svenska folkets väg-och järnvägar,apotek m.m.
    Nu börjar vi se följderna.

  2. Patrik

    Riedl!

    Vänsterblocket lovar 6000 nya jobb, det är precis samma dåliga politik som ni har fört sedan 2006. De arbetsmarknads åtgärder som ni och vänstern sysslar med ger bara ett ännu större utanförskap. Fas 3 = Plusjobb. Det byter bara skepnad och nya namn. Inte konstigt att ni sitter i minoritets regering och de kommer vänstern också göra om de vinner valet. Sluta! för den lila människa bakom ljuset. Då först kanske vi kan göra om göra rätt .Frågan ni folkvalda bör ställa är, varför sitter Sd i riksdagen. Det är en fråga som jag inte fått svar på. Detta land har undergrävt sitt eget grundfundament och det syns tydligt. Inte konstigt att du sitter i en minoritets regering och det kommer att ta tid att få folket att lyssna.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Du har en poäng i att arbetsmarknadspolitiska åtgärder mellan regeringarna har vissa likheter. Men det var inte kring detta min blogg handlade om.

  3. Lars Gidlöf

    Läs och begrunda

    http://www.se/artiklar/2014/1/10/krugman-avfardar-borgs-politik/

    Sen lite matematik. Ni har satsat på en massa BIDRAG till företag och jag undrar varför varje restaurangjobb får kosta 1,5 miljoner när samma pengar kan t ex ge 3 personer jobb i vården,och till allas glädje?

    Sen en personlig fråga. Du som är i trafikutskottet, kan du inte redogöra vilka härliga framsteg Ni gjort i t ex sjöfartens och lastbilstrafikens område under Dina år där, hur många fartyg har vi idag jämfört med 2010 under svenska flagg?

    ELler skäms du får att du under debatt om SJÖFART pratar fritidsbåtar?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Att betala mindre skatt kan aldrig ses som bidrag annat än för en kommunist som utgår ifrån att staten äger 100% av allt som andra tjänar ihop.

  4. JonasE

    Högerexperimentet resultat ser vi ju = Fler i arbetslöshet, större klyftor -då rikare blivit mycket rikare och fattiga än fattigare, skattespengar strömmar ut i privata fickor som vinst och välfärden försämras ständigt (-ett samband kanske??), trygghetsystemens trovärdighet är ett minne blott, och det fina överskottet i statsfinanserna som ni tog över är numera ett rejält underskott efter att ni skattesänkt bort och minskatt statens intäkter, så det är helt klart dags för något annat nu, och ett västerexperiment ??, nja -snarare en återgång till det som bevisligen fungerade bättre !!.

  5. lf

    Har du pratat ihop med din kompis Anders Ågren i denna fråga.
    Har du nån aning vad som gjort att debatten mellan Moderater och socialdemokrater i Umeå helt har stannat av.
    Det är ju valår och då ska ju debatten ta stor fart.

  6. ceko

    Du sitter i trafikutskottet. Det skulle vara intressant att få Din förklaring och synpunkter hur bl.a säkerheten för resenärerna skall förbättras. För något dygn sedan så kunde det slutat i en katastrof, trots att en annan lokförare två gånger rapporterat fel på rälsen. Men inget hände. Vad tycker Du Edward om detta, för Du har ju åsikter om det mesta.

    För några dagar sedan så publicerade Demoskop vilket parti väljarna skulle rösta på om det vore val. Och där skulle S, Mp och V få 16 % flera röster än Alliansen. Du är ju snabb att skriva på Din blogg när Alliansen växer någon procent men när det är ” De rödgröna ” ökar stort, då håller Du Dig borta från bloggen. Är inte detta ett ynkligt och fegt beteende?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det här skulle kräva ett längre svar. Men kort kan vi se att otillbuden minskar trots att ett visst fackförbund hävdar motsatsen.

  7. Patrik

    Edward, Kan du svara på frågan! som jag inte hittills fått svar på. Frågan är…… Varför sitter Sd i riksdagen?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det är en fråga med många bottnar. Men i slutändan därför att människor har valt in dem där.

  8. Kalle Silver

    Sossarna uppfann daltet och de som lyfte ut ATP från politikernas ansvar, vars mångmiljardbelopp användes till andra daltprojekt som ingen bett om, med moderaternas goda minne.

  9. E

    Jag finner det ytterst roligt att så många människor på fullaste allvar tror att Socialdemokraterna skulle göra ett bättre jobb än Alliansen gjort de senaste åren. Socialdemokraterna har ju inte direkt något att skryta över, hur gick det när de styrde landet? Kom inte och säg att det var guld och gröna skogar, för då skulle Alliansen aldrig vunnit 2 val på raken.

    Att säga att de ska skapa 6000 nya jobb är totalt skitsnack. Det är inte några jobb, de tar skatter från privatföretag för finansiera dessa ”jobb” som egentligen inte tillför något. De är där för att fixa till statistiken lite. Men det skapar inte riktiga jobb.

    Varför inte göra något som faktiskt skulle ha betydelse? Kanske sänka skatterna på företagen? Rent av sänka skatterna totalt. Lägga ner några av de 340 myndigheterna vi har. Runt 2005 var ca 7% av alla anställda myndighetspersoner, dvs 230 tusen människor. Sälja systembolaget eller öppna upp för konkurrens vore ett bra första steg. Sedan kan vi till exempel sluta ge pengar till Olof Palmes internationella center, de ska hjälpa att sprida socialismen världen över, förstår inte varför det ska betalas av oss medborgare.

    Statens medieråd kan också tas bort. Jag behöver inte att någon myndighet som säger till mig ifall musik/film/spel är lämpligt. Föräldrar kan och bör ta eget ansvar för vad deras barn får ta del av i media väg. Om föräldrar nödvändigtvis inte vill ha det ansvaret kommer privata organisationer uppstå som kan ge rekommendationer. Det är dock inget staten bör syssla med.

    Institutet för framtidsstudier kan avvecklas. Invest Sweden – Myndigheten för utländska investeringar i Sverige kan avvecklas. Nordiska Afrikainstitutet kan avvecklas. Sida kan även avvecklas. Det finns oerhört många fler, men tror min poäng framgår rätt bra. Stäng ner myndigheter som inte fyller någon funktion alls, det skulle frigöra lite pengar.

    Sänk antalet politiker i riksdagen och sänk politikers löner. Jag är emot både Alliansen och hela vänsterblocket. Politiker utgör en maktelit som lever goda livet på oss andra. De behöver aldrig står till svars för vad de lovar. Speciellt under valår kommer extremt många löften som aldrig infrias. Jag är trött på det. Jag är trött på att vi har myndigheter som inte fyller någon funktion. Mindre myndigheter, mindre lön till politiker, sänkta skatter för företagare och fria marknader där riktig konkurrens kan råda, det skulle börja lösa problem som arbetslöshet. Att skapa ännu fler meningslösa jobb på diverse myndigheter som inte fyller någon funktion och där arbetet inte är produktivt, dvs de skapar inget av värde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.