Edward Riedl (M)

Tidigare betyg och mer nationella prov

Idag skriver Anders Borg (M) och Tomas Tobé (M) om att vi moderater vill ha betyg redan från årskurs 3 och fler nationella prov. Inte minst fler nationella prov är viktigt för att vi ska mäta kunskapen hos barnen mer likvärdigt. Det är verkligen välkomna förslag som svarar väl mot de synpunkter jag fått om skolan de sista åren.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Leif

    Frågan är ju, vad gör elitistiska Moderaterna när ett barn, som är lite efter i kunskaperna, inte har psyket att jobba ikapp sig vid 11 års ålder. Fas 3 från årskurs 6?

  2. Organic

    Inte för att det hör till ämnet, men hur gick det för den där riskfyllda aktie-index obligationen, som landstinget köpte? mvh. Alltid (m)oderat men vid nästa val kanske (sd).

  3. Åsiktsmaskinen

    Här är en kommentar från en person som faktiskt jobbar i skolan och därmed, till skillnad från dig, vet vad han pratar om. Varför tror du att ni som aldrig satt er fot inom ett skolyrke vet bättre än de som jobbar i verksamheten?

    ”Tomas Tobé (M) menar vid 5:35 min. i Studio Ett-intervjun att det är först vid första betyget (åk 6) vi upptäcker bristande måluppfyllelse. Inte med vår lärarkompetens säger jag! Jag började i min åk 3 i jan. 2012. I feb. 2012 visste jag jag vilka elever som var i behov av särskilt stöd. Mars 2012 såg jag i vilka ämnen stödet behövdes (gjorde ett snyggt Excelark som skickades till ledningen!). April 2012 såg jag vilka förmågor som behövde utvecklas. I maj 2012 hade jag börjat arbeta med specifika områden i matte med några elever i min ”Matteverkstad” med material som jag köpt för egna pengar. Jag rapporterade till ledning och specialpedagoger. Föräldrar underrättades. Alla såg och kämpade. Allt detta utan att ett enda betyg sattes! Men klassen var för stor, behoven för spridda och vi var och är för få specialpedagoger. Mindre klasser och ordinationsrätt till lärarna. Fler specialpedagoger! Vi har kompetensen, ge oss resurserna!”

    Det värsta är att jag tror du vet detta egentligen Edward, eller hur?
    Men jag gissar att den berömda moderata partipiskan viner hårt.
    Våga stå emot Edward!

  4. Edward Riedl

    Svar till Leif (2013-02-14 11:08)
    Tvärtom så handlar betyg om att se vad eleven kan och sedan sätta in hjälp om man halkar efter. Att gömma barns problem hjälper inte alls barnen.

  5. Edward Riedl

    Svar till Organic (2013-02-15 13:26)
    Jag tror tiden har löpt ut och den har klarat sig. Min kritik kvarstår dock mot agerandet. Vi ska inte chansa med skattepengar. Det blir inte mer rätt bara för att chansningen går hem.

  6. Edward Riedl

    Svar till Åsiktsmaskinen (2013-02-15 14:28)
    Det var stora ord. Så om det finns en lärare som jobbat längre än dig inom yrket och är för tidigare betyg så menar du att dennes åsikt därigenom då är tyngre än din? Att du dessutom på fullt allvar menar att bara lärare ska ha åsikter om skolan skrämmer mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.