Edward Riedl (M)

Bröstpumplagen

 

Under utfrågningen av Lars Ohly framkom det med all önskvärd tydlighet hur han ser på amning och föräldraskap. Ohly vet bättre än föräldrarna var slutsatsen efter utfrågningen när det gäller föräldraförsäkringen. Problem med amningen av deras förslag kan enligt Ohly lösas med bröstpumpar. Den nya bröstpumplagen visar hur vänstern ser på enskilda familjers möjlighet att själva fatta beslut om familjelivet – Det är inget vänstern gillar.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. Lennart

    Värst vad talet om bröstpumpen tycks fängsla media (och dig). I dagens Ring P1 påtalade en dam att det tycks vara det enda som intresserar media. Lars Ohly sa mycket vettigt, sa hon – men de som såg utfrågningen tycks bara vara intresserade av bröstpumpen. Damen som ringde var 91 år! Hon var verkligen klok!

  2. lf

    Den nya bröstpumplagen!Edvard Ridel raljerar om detta .Man kan bara fråga sig.Hur länge var du hemma med din dotter?

  3. Nils

    Ett par frågor Riedl som jag tvivlar på att du överhuvudtaget bemödar dig att svara på.

    Hur ska löftena om nya skattesänkningar i 100-miljardersklassen betalas?
    Är det skolan, ungdomarna som inte får något jobb eller sjukvården som ska stå tillbaka?
    Vem ska betala?
    Och är det sant att ni vill bryta uran i Västerbotten?

  4. Wotan

    Lite konstigt att de partier som brukar verka mest för individens egna val och mot kollektivet är emot en individualisering av föräldraförsäkring, tycker jag.

  5. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-09-06 19:25)
    Jag tror att den stora uppmärksamheten beror på att deras politik får konsekvenser få funderat över. Självklart kan bröstpump fungera bra för vissa. Men att välja detta åt andra med politiska pekpinnar visar hur extrema vänsterpartiet i själva verket är.

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-09-06 20:41)
    Vänsterns vilja att lägga sig i andra människors mest privata och innersta gör att de självklart öpnnar upp sig för kritik. Min dotters mor var aldrig hemma och var mammaledig på heltid. Hon studerade och jag var hemma med vår dotter när hon var på universitetet eller behövde läsa. Men det är varken din eller någon annans sak att ha åsikter om. Politiken bör istället möjliggöra för föräldrar att hitta egna lösningar som passar dem. Nej tack till Ohlys pekpinnar i politiken.

  7. Edward Riedl

    Svar till Nils (2010-09-06 21:57)
    Ekonomin är inte statisk även om vänstern vill få dig att tro det. Trots de skattesänkningar som alliansen genomfört får vi idag in mer skatteintäkter än när vi sänkte dem. Att högre skatter i alla lägen ger mer skatteintäkter är bara en myt. Vår politik där fler ges möjligheten att arbeta innebär mer skatteintäkkter. Därför kan vi i år satsa 38 miljarder mer på skola, sjukvård äldreomsorg och annan välfärd jämfört med när s styrde Sverige.

    Jag vill bryta uran om det kan ske utan att skade miljö och människor enligt de hårda lagstiftningarna vi har på dessa områden.

  8. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-09-06 22:09)
    Nu verkar du fått detta om bakfoten. Det bör vara upp till familjerna själva att hantera hur de vill ta hand om sina barn. Det är frihet – Inte Ohlys tvång om bröstpumpar och annat…

  9. lf

    Efter som du ger dig in i debatten får du nog tåla insyn.
    Ohly har talat om sitt föräldraengagemang.Ditt svar säger ingenting.

  10. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-09-08 17:49)
    Min politiska uppfattning är att vi ska möjliggöra för föräldrar att hitta olika lösningar – Inte tvinga på dem lösningar. Ohlys politik innebär att bröstpump blir tvång för de som vill att barnen skall ha bröstmjölk längre än 7 månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.