Edward Riedl (M)

Kan det verkligen stämma – Del 2

SVT journalisten Joakim Lamotte som jobbar med tv-programmet debatt var ute i Husby i tjänsten och fick sig till del av de han mötte att media bidrog till det som skedde där. De han mötte menade till och med att journalister var beredda att betala för att de skulle bränna bilar och ta kort och film av detta. Jag skrev i helgen en blogg om detta och jag fick flera reaktioner på detta av er som läser och kommenterar min blogg. Jag länkar i den här bloggen till den aktuella journalistens blogg så kan ni själva läsa vad han mötte när han var i Husby och träffade ungdomarna. Jag vet inte varför jag ska tro mindre på en SVT-journalists berättelse av att media bidrar till kaoset än en aftonbladet-journalist som berättar att ungdomarna gör det här på grund av att de inte har jobb och ungdomsgårdar? Självfallet hoppas jag att journalister inte jobbar så.

Men alldeles oaktat detta så klarnar bilden av det som händer och vilka som verkar ligga bakom våldsamheterna och skadegörelsen. Det handlar främst om redan kriminellt belastade personer som begår dessa brott. Jag tror inte vi ser en folklig revolt av socialt utsatta människor vilket man nästan kan tro på viss rapportering kring det här. Även om det som sker används detta som politiska slagträn.

Läs tv-journalistens blogg här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. lf

    Del 2.
    Hur kan du som riksdagsman underblåsa detta våld i dina bloggar.
    Om man inte har mer att tillföra den politiska debatten så tycker jag att man skall hålla tyst.
    Varför skriver då Riedel dessa bloggar?
    Naturligtvis för att belasta kriminella för detta och ta bort fokus från de grundläggande problemen.
    Du fick många kommentarer säger du,men på typiskt Riedel maner så ger han inte besked om han får bloggare med sig eller inte.
    Samhället glider isär,men Riedel ser inte detta.Och det skall väl en sann moderat inte bry sig om.
    Jag säger det än en gång.Då det gäller dörrknackningar då är det ett formidabelt kramkalas.På bloggen har du det svårare.Men detta står du över.
    Tala om att representera vanligt folk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.