Edward Riedl (M)

Reinfeldt vann debatten enligt retorikexpert på SVD

Igår mötte statsminister Fredrik Reinfeldt (M) utamaren Stefan Löfven (S) i en debatt i Agenda. Enligt en retorikexpert på SVD vann Reinfeldt debatten eftersom han inte bara angrep den andre utan istället var saklig. Läs mer om det här. Själv tyckte jag att det fortsatt var tydligt att Löfven saknade ett regeringsalternativ som är trovärdigt. Löfven leder ett 30-% parti men verkar tro att han ensamt kommer att bestömma det politiska inehållet efter valet om de röd-gröna vinner. Sannolikt kommer väljarna i god tid innan valet att vilja veta hur mycket Fridolin och hur mycket Sjöstedt de får på köpet. Inte minst eftersom de är oense i så många frågor.

 

Edward Riedl (M).

12 kommentarer

  1. €dor

    Det blir benhårt fram till valet. Jag tycker S borde byta namn. Kali-hari eller varför inte Pottpartiet? De kommer i vart fall inte kunna regera utan Sd:s stöd. Nuvarande regering har sett till att kassan är tom. Skattesänkningen till pensionärer spås av experter bli 100 kr/mån. Ha, ha, ha…vad skojigt med lite skämt! Ha, ha, ha, ha, ……..

  2. Per A.

    Retorikexpert (m)?

    Både SvD och DN har tidigare haft den fula ovanan att ta in ’retorikexperter’ som även är partipolitiskt aktiva, utan att informera om detta.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Tyvärr gör nog all media det. När de gör det bör detta tydligt framgå.

  3. lf

    Det är skrattretande.Vem hade trott att du skulle säga något annat.
    Den analysen gör du för att retorikexpert på moderata SVD har ansett det.
    Vet du vad väljarna tyckte? Men det är väl totalt ointressant för Edvard Riedel.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vad väljarna tycker är givetvis det som betyder mest. Intressant är därför att t.ex. aftonbladet numer inte låter läsarna rösta efter debatterna.

  4. Dage Åberg

    Det blir lätt lite patetiskt när anhängarna (dom riktigt hängivna) ska recensera sin partiledares prestationer i debatter. Din kommentar här är inget undantag.
    Du valde att referera till en forskare (retoriker) i Svd. Du kunde också ha valt den gamle politiske journalistnestorn K-G Bergström i Expressen. Då hade du fått ett annat omdöme!
    Nä, jag tycker att det var en dålig debatt. Bevare oss från att det kommer att se ut så här i hela valrörelsen. Löfvén och Reinfeldt debatterade inte, dom predikade utifrån i förväg väl inövade repliker. Dötrist! Ni som står dem nära. Tala om det för dom!
    MVH / Dage Åberg

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det har du din fulla rätt att tycka precis som jag har min fulla rätt att tycka att Reinfeldt vann debatten…

  5. Seth

    Med vilka ögon och öron tolkade du debatten ? Du måste väl ändå vara saklig fastän du är budbärare för alliansen ! Reinfeldt hade knappast några vettiga svar ! Att Moderaterna fått göra en pudel, med att börja kopiera S, är inte vackert att se, men det visar på frustrationen över sitt totala misslyckande. Att sälja ut Sverige, att tillåta alla dessa apotek, som för övrigt nästan samtliga går med förlust, ja det går att räkna upp många områden som ställt till det. Ett exempel i debatten, när S vill sänka skatten för pensionärerna, frågar Reinfeldt om det gäller alla pensionärer ! Den frågan borde han ställa till sig själv om jag sänker skatten för alla oavsett miljonär eller inte, men att pensionärerna skulle delas upp, det var droppen för mig !

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Självklart är jag partisk precis som alla andra partiaktiva oavsett parti.

  6. JonasE

    Om en seger innebär att man siffertrixat mest, så är Reinfeldt en klar vinnare i den debatten, men om man förhåller sig till verkligheten så får man väl ta och citera Löfven om Reinfeldts siffertrixande :”Du räknar ju som ingen annan och du hittar på nya siffror hela tiden” -där får han medhåll av TT:s faktameter som ger Reinfeldt ”gult kort”, eller citatet framförallt : ”Vi ser en regering som håller på att kapsejsa inför svenska folket. Vi är så nära game over man kan komma”……det senare tycks då Expressenröstningen hålla med om som gav 56-40 till fördel för Löfven efter den debatten !!.

    Regeringsalternativen tycks numera Alliansen knappast kunna räknas in i då man har 2 partier som håller på att drunkna under 4 %…..vad bidde det då………..Inte mycket till Allians i alla fall !!.

    Nej det mest trovärdiga och realistiska alternativet ligger som en S-ledd regering, som kan börja fylla på statens kassakistor, som Alliansen låtit gå till spillo i sin slösaktighet………och det vet du nog innerst inne också !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.