Möten hit och dit

Innan man ska ha ett möte bör man veta VARFÖR och i vilket syfte. Det är oerhört viktigt att de som blir inbjudna till mötet vet VARFÖR de ska vara med och vilken information som man förväntar att de ska bidra med.

Det finns fem orsaker till att ha ett möte:

1.       Ge information
Hej allihopa. Jag har samlat ihop er idag för att förklara varför vi byter namn på vårt nya bolag. När ni går härifrån idag vill jag att ni ska veta varför vi bytt namn och vad som är på gång just. Det kan ni sedan informera de kunder som ringer och funderar om vi är samma företag som förut.
 
2.       Få information
Tack för att ni kommit. Vi har bjudit in er för att få veta hur det går med de nya produkterna. Vi har representanter från alla avdelningar; från de som handhar råmaterial till tillverkningen och slutprodukt.
 
3.       Utveckling förslag/möjligheter
Vi vill använda den här eftermiddagen till att utveckla och formulera de möjliga alternativ till lösningar när det nya systemet ska startas upp. Vi vill se till att allas alternativa lösningar utvärderas."
 
4.       Fatta beslut
Vi har samlats denna förmiddag för att presentera det tre föreslagna alternativ till lanseringen till den nya produkten och enas om den ena. "
 
5.       Mänsklig kontakt
De är tre punkter på agenda som vi ska gå igenom idag. Detta skulle kunna göra via mail men vi ville ta tillfället i akt att sammanstråla och lära känna varandra !
 
Respektera mötestiden – kom i tid
Folk som skyller på att de var upptagna av besök, telefon osv har klena argument.
ANDRAS TID ÄR LIKA DYRBAR SOM DIN – RESPEKTERA DET
 
 
Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jag tycker verkligen inte om dom som inte kan hålla tiderna, finns inget värre. Ok om något inträffar, men då har man idag, oftast tillgång till mobil, och kan höra av sig och säga att man kommer senare.

  Precis som du skriver, allas tider är lika viktiga, exakt som allas liv är lika mycket värda. Ha en fin dag på jorden!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Något som också är väldigt viktigt när det gäller möten är att man ser till att ”rätt” personer är inbjudna. Detta gäller kanske i första hand kanske arbetsplatser där man ibland tenderar att bjuda in han ”för att han har alltid varit med”, henne ”därför att det kanske är bra att hon känner till dett” etc. Det är samma princip som gäller för utskick av mail, det är så lätt att bara lägga till ett namn eller vidarebefordra ”bara för säkerhets skull”….

 3. Lisbet Olofsson

  Hej alla!

  Håller med. Tack ska införa det i mina ”möteshandlingar”. Att bjuda RÄTT personer är viktgt ur många synvinklar.

  Att hålla tiden och veta VARFÖR man har ett möte så deltagarna vet vad som förväntas av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.