Skriv Testamente

Sitter och funderar över hur jag ska författa mitt testamente. Du som inte har börjat med det än borde göra det.

Lämnar jag efter mig en massa pengar eller andra tillgångar vill jag verkligen att de ska gå till dem som vänade om mig som levande människa. De som är värdig mina tillgångar och som inte är gnidna och bråkar om sista kronan.

 

14 kommentarer

 1. nina

  Skönt att fler tänker/känner likadant. Har själv i helgen funderat att det skall göras nu på det samma. Skall även bestämma utformningen av begravningen. Samt att jag vill vara tillsammans med vårt barn i hennes grav. Då blir det inga oklarheter. Och så slipper gamarna slingra sig som blodiglar när endast korparna varit de som visat sig. Elakheterna de visat mig tar jag inte med mig i döden. Där vilar jag i lugn och ro för mitt sista bo.

 2. Miss Minnalainen

  Hade jag miljoner så skulle jag ställa krav på dom som skulle få ärva av mig, ex, ”om du ser till att skaffa körkortet och börjar plugga får du ta del av miljonen” eller ”du får tio tusen för varje kg du går ner”
  Ibland har man hört helt vannsiniga släktfejder om pengar/arv – som egentligen inte har varit deras. Löjligt att större summor pengar ska splittra släktband.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Så länge vi har våra barn, som kommer att ärva och dom inte är i luven på varandra, så har jag föreslagit att den dagen vi går bort, så sälj all sk-t och dela på pengarna,det är lättast. By the way, tack, världens bästa Lisbet, för ditt brev,jag har bloggat om det idag 🙂

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Jag förstår precis vad du menar,men i vårt fall så är till exempel inte Nicco myndig, så skulle vi falla av pinnen nu, så skulle nog en godeman gå in och bevaka hennes intressen, sen har jag väldigt svårt att tro, att våra döttrar skulle råka i luven på varandra…men jag vet, det vet man aldrig.Jag har sagt till dom att den dagen vi är borta,sälj allt på rot och dela på slantarna,det är det bästa.

 5. syster yster

  satsa på att inte ha så mycket att testamentera bort. ge bort till de som du vill ska ha något medan du lever och de som får kan ha glädje av det … Livet är en fest… glöm inte det!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.