Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Skotten träffar, bomberna bommar


Snart nog dör någon, men visst är det märkligt att skotten på storstädernas gator är så målinriktade och träffsäkra och de många explosionerna oftast så märkvärdigt ut i det blå. Det smäller när ingen är ute och inga konkurrerande kriminella eller ”otrogna” ligger kvar.

Säkert har en del sprängningar ett syfte som är klarare för polisens underrättelsegrupp än för oss ovetande. Men jag tror G.W. har rätt. Vi har gängspräng, spänningsspräng och så en del skrämselspräng från helt annat håll än de flesta väntar.
Nu måste det till en ambitiös och framgångsrik kraftsamling som visar hur fördelningen egentligen är. Framför allt att skyldiga tas och hålls borta från gatorna. Länge.

Hoppas nu att polisen kan förbättra filmen som visar dem som tycks lämna bomben på Östermalm. Så pass att man kan spåra den som springer runt hörnet och den Audi A5 eller A7 man färdas i.

Kom ihåg Churchill som spred lugn i helt gräsliga avgrundstider när Hitlertyskland fällde tusentals ton spräng- och brandbomber över London. 29 december 1940 sägs 1500 bränder ha rasat i London. Sammanlagt dödades mer än 40 000 människor och över en miljon hus i London förstördes eller skadades under Blitzen. Tyvärr var Storbritannien inte bättre när de civila i t.ex. Hamburg och Dresden drabbades.
Jag försöker inte relativisera bort allvaret i det som sker nu, men tycker vi ska lära av Churchill. Han motarbetade terrorns syfte med stor synlighet i drabbade områden och ingjöt lugn och mod i en ofattbart prövosam tid.

Låt dagens ”skrämmare” av alla slag bli så besvikna som bara är möjligt.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Joakim Eriksson

  Det nya Europa och Sverige i moderna tider och brytpunkter mot framtiden ser i samhället mer övervakning och kanske ingripa innan brott sker vilket bör vara målet för polis och stat samt kommun – större ligor ser många möjligheter att samtidigt utnyttja tekniken och blir allt fräckare och påhittiga helt utan mage – som enskild privatperson bör du morska upp dig och säga nej till kriminalitet och inte bara stänga dörren och fly undan i ett litet hörn hemma – fram med hjälten och ställ dig i vägen för problemen innan vi blir – slagna tagna audionoma livegna slavar

  Krokus

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Riktad övervakning kan behöva införas i större utsträckning, generell kan vara farligare än vi fattar.

   Svensson kan göra mycket för att begränsa kriminaliteten. Inte nyttja vilka företag och erbjudanden som helst, aldrig någonsin föda kriminaliteten och skjutningarna med droger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.