Hjärtat bultar!

En viktig del av ett välfärdssystem är känslan av trygghet d.v.s. OM någonting oväntat inträffar kommer man att få den hjälp som behövs. Men den successiva nedskärningen av Sveriges välfärdssystem p.g.a. alldeles för många orimliga skattesänkningar de senaste åren är den största anledningen till att mitt hjärta bultar.

 

För ett par decennier sedan tycks det som om man kunde bli sjukskriven i månader för ont i lilla tån men nu har pendeln svängt för långt åt andra håll. Idag nekas man hjälp även efter svåra fysiska och psykiska skador orsakade av mordförsök!! Vad är det för välfärdssystem när man mår dåligt av ständig oro för att bli sjuk?

 

Det finns ingenting "ny" angående de "Nya moderaterna". Höger politik är höger politik oavsett hur de klär sig! Höger politik alltid… ALLTID gynnar de rika och sårar de mest utsatta i samhället d.v.s. de fattiga, de gamla, de svaga och de sjuka. Ännu värre är att fler och fler i samhället inte tycks bryr sig så länge som de själva är friska och har pengar i plånboken!

 

Så, säg "bye bye" till välfärdssystemet och förbereda er till "Lycka-till-systemet… så länge som moderaterna styr Sverige. 

15 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Amerika har mycket bra sidor, här har vi en som bor här!
    Detta Amerika vill vi ha relationer med i förhållande till hur dem för sin politik där med sina egna.
    Så glad jag är att du finns där i bloggosfären @-,-’–

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Krister Klermalm (2011-03-02 13:15)
    Oj! Tack så mycket för dina fina ord! Det finns minsann många fler amerikaner ”over there” som tänker och tycker som jag, men våra viljan dessvärre överröstas för nuvarande av en högre majoritet.

  3. Anders

    Problemet är det bara finns en begränsad mängd pengar i samhället som ska räcka till väldigt mycket. Förslagen hur skattepengarna ska fördelas brukar skilja mellan de olika politiska partierna, men jag tror inte att pengarna kommer att räcka till så hemst mycket mer om ett annat parti än moderaterna regerar i sverige… Sedan 1932 har socialdemokraterna/vänstern regerat i 65 år och borgarna i 13,5 år, så vilka har haft störst möjlighet att göra sverige till vad det är idag?

  4. Peggy Sjöström

    Svar till Anders (2011-03-02 17:58)
    Tack för din kommentar! Jag förstår vad du menar och jag kan även hålla med dig till en viss mån. Jag tror att vissa av socialtjänsterna under sossarnas tid faktiskt var på väg att vara lite för flotta så några av moderaternas första nedskärningar var nästan nödvändiga och därför rimliga.

    Men nu går det för långt och klyftan mellan mellanklassen och överklassen blir större och större som är ett klassiskt resultat av höger politik.

    Bara här i Västerbotten betalar Landstinget för nya datorer till alla politikerna, 105 000 kr i lön plus gratis resor till familjen i Stockholm (plus sannolikt gratis lägenhet) till den nya direktören, och väl över 100 000 kronor lön till en pensionerad läkare som bara samlar fler och fler Lex-Maria-anmälningar. Gamla folk i åldershem är begränsade till 3 kopp kaffe om dagen medan kungen vill få ytterligare en 12 % ökning på sin nuvarande lön av 127,7 miljoner. Är detta verkligen rimligt? Jag tycker inte det!

  5. Krister Klermalm

    Jo det finns fler av dig ”over there”. skrämmande att det ska importeras in av dagens sittande av det andra sidan som är sämre med USA.

    Du har en kärleks poet att göra med som kommer sanna fina ord 😉

  6. Per Lundholm

    Mycket bra skrivet Peggy! Det är klart att pengar kan och ska fördelas bättre. Vi vet med facit i hand att ett samhälle med rättvisare fördelning blir friskare,får mindre kriminalitet och tjänar som förebild åt andra.

  7. Peggy Sjöström

    Svar till Per Lundholm (2011-03-03 14:06)
    Tack Per! Du har alldeles rätt angående rättvisare fördelningar och därför känner jag mig lite orolig för framtiden med moderaterna i styr!

  8. Anders

    Nej, det är inte rimligt att makthavare, kungahus och andra som redan har det gott ställt roffar åt sig samtidigt som gamla, sjuka och andra svaga grupper får det sämre. Med risk för att låta tjatig så hävdar jag fortfarande att de med makt att bestämma ser till att gynna sig själva och sina närmaste och att de gör det oavsett partitillhörighet. Ju längre bort från makthavarna man befinner sig desto sämre har människor det. Klyftorna ökar för att kakan ska räcka till så mycket och de som bäst gör sin röst hörd får mest av kakan medan de svaga bara får smulor.

  9. Peggy Sjöström

    Svar till Anders (2011-03-03 18:45)
    Det ser ut som om vi är mer överens än inte! Jag medger att aven makthavare från vänsterpartier har det verkligen gott och flott. Men jag hävda fortfarande att problemet med moderaterna är att de bakar en alldeles för liten kaka genom deras orimliga skattesänkningar! I så fall kan de flesta av oss klara oss genom att köpa lite mer kaka från en annan källa men de som inte har råd att köpa lite mer kaka drabbas hårdast – och såväl jag som många andra trivs inte med sådan orättvisa. Den gyllene medelvägen kan nås även i denna fråga

    Trevlig helg, förresten!

  10. Lena Strömberg

    Idag möts svårt cancersjuka när de söker sig til FK med att det är fyra månaders tid innan man får en handläggare.
    När den tiden gått slipper kassan befatta sig med ärendet. Det är så moderater vill att sjuka människor ska mötas, med kalla handen!

  11. Sven.

    Med risk att kallas rasist, minska den 2fotade sunami vi blivit utsatta för det senaste årtiondena, låt de som byggt upp dethär landet få det lite drägligare på sin ålders höst!

  12. Peggy Sjöström

    Svar till Sven. (2011-03-05 03:16)
    Hej Sven! Jag nämnde ingenting om invandrare i mitt blogginlägg så jag förstår inte riktigt vad det var som blev inspiration till din kommentar. Det är absolut inte vi invandrare (jo, jag är själv invandrare) som rår för de sociala nedrustningarna som moderaterna håller på med!

  13. Stefan Westermark

    Jag skulle vilja kalla det för ”välj-färg-på-den-ryska-roulett-kulan-systemet”.
    Men om du vill ha en stabil framtid (ekonomiskt) så satsa på silver och guld. Det har haft värde i 5000 år och klarar nog 40 år till.
    Frågan är nu bara: Vad är värde?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.