Min årliga kamp

Vår villa här i Michigan var i ganska dålig skick när vi började renovera den 2003. Villan tillhörde min familj och efter mamma och pappa dog respektivt 1989 och 1991 bodde min syster här tills hon dog 2006. Hon var såväl fysiskt som mental sjuk och därför hade varken ork eller pengar nog att propert underhålla huset själv.

Vi har spenderat tusentals dollar och har jobbat oerhört hårt de senaste åren för att renovera huset. Allt är klart nu förutom att vi (läs jag) vill renovera köket någon dag i framtiden när vi har sparat upp tillräckligt mycket pengar. Vi har redan bytt det mesta i köket så att allting fungerar och i år kommer vi at tapetsera om för att göra köket ännu fräschare. Köksskåpen, diskhon och köksbänken däremot är gamla och fula men vi vägrar att ta ut en lån för att byta ut dem när vi behöver bara ett par år till att spara upp pengarna.  

Eftersom vi inte behöver spendera några pengar på ett större renoveringsprojekt i år vill jag köpa ett nytt bord och fyra nya stolar till matsalen. Bordet och stolarna som vi har fungerar som ett plats att äta måltiderna men stolarna är mycket obekväma och bordet är lite fult i mina ögon. Jag har nämnt varje år i minst fyra år att jag vill byta ut dem, men min älskade och ibland lite för ekonomiska man har lyckats övertyga mig att inte spendera pengar på någonting som tekniskt "inte behövs". 

Men jag tänker inte ge mig i år! Så håll tummarna att jag lyckas övertyga honom att det är hög tid att tillfredsställa min önskan av ett nytt bord och bekvämare stolar! Jag kommer att hålla er uppdaterat om kampen!

5 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    Jag tror att sådant där betyder mer för en kvinna än en man. Tala om för maken all bonus det ger att få en ny matgrupp. Han kommer..: 1. Att få en ännu gladare fru! 2. Frun (dvs du…)kommer kanske att få mer inspiration att duka vackert o s v…3.Kanske t o m mer inspiration vad gäller matlagningen…
    Lycka till!!!

  2. Katarina

    Hej
    Eftersom du är en ”kärleksinvandrare” vilket vackert ord så kommer Kalle så klart att gå med på att ni köper bordet och stolarna. Ha det så bra ”over there” säger en ”tidsmiljonär” från Skåne:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.