Våld under en hockeymatch

För mig är det fullständigt ofattbart att någon skulle överhuvudtaget vilja titta på en hockeymatch men i synnherhet när våldsamt beteende bryter ut. Det är fullständigt skamlöst och jag tycker att en spelare som våldsamt anfaller en annan spelare bör får sparken från laget! 

Våldsamma anfall under hockyspel har uppenbarligen länge varit ett trist faktum. Det senaste fallet av våld under en hockeymatch häromdagen påminde mig om en amerikanske komiker som utvecklade det här skämtet:  "Jag gick på en boxing-match igår kväll och plötsligt började de spela hockey!"

Skämtet var roligt men samtidigt ingen ursäkt för våldsamt beteende på spelfältet.

8 kommentarer

 1. Leif

  Alltid lika roligt att läsa sånt från personer som uppenbarligen aldrig sett en hockeymatch. om du tycker att slagsmål är våldsamt så bör du aldrig ens försöka se en hockeymatch. Där tacklar man varandra in i hårda sarger, man använder tillhyggen för att slå på varandra. Uj uj farligt farligt.

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Vad menar du med ”roligt”, Leif? Jag har heller aldrig sett en ishockeymatch men för den delen vill jag som Peggy ta avstånd från slagsmål av det slaget vi såg på TV häromkvällen. Hur kan de inblandade klara sig från polisanmälan, när de ju så klart handlar om ren misshandel?

 3. Peggy Sjöström

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2013-01-25 13:18)
  Bra poäng, KG! Jag fattar inte hur beteendet accepteras utan att polisanmälas. I usa hyllas begreppet ”good sport” som betyder att ”förlora snyggt” men ett slagsmål under matchen är så långt ifrån att vara en ”good sport” som man möjligt kan vara!

 4. Anna Holgersson

  Jag har börjat gå och se Lövens matcher… Jag tycker det är obehagligt att se spelare bli liggandes på isen av tacklingar! En kompis till mig konstaterade ”Det är hårda tag, tur att ungarna spelar fotboll!” På dessa lokala matcher blir det inga sådana där slagsmål, tackålov!
  Jag tycker ditt inlägg är riktigt intressant! Vissa spelare tycks ju gå in som torpeder på isen -och att det är okej är helt sjukt och förvirrat! Att publiken ”går igång” när det ”hettar till” väldigt märkligt!
  Tycker det var starkt att du lyfte frågan! //a

 5. Peggy Sjöström

  Svar till Anna Holgersson (2013-01-26 09:36)
  Tack för din kommentar! Jag håller med dig att våldsamma anfall accepteras och även uppskattas av publiken är sjukt! Vissa personer får tyvärr en ”kick” från att iaktta våld, blod och lidande som tycks ingå i boxning och hockey. Även i gamla tider var det gladiator-spel och tjurfäktning som gav samma kick.

  Människor beter sig precis som andra människor tillåter. I dagens samhälle är det pengar som styr nästan allt. Så länge våld och aggressivt beteende belönas med pengar kommer samhället aldrig att bli helt höviskt.

 6. Peggy Sjöström

  Svar till Anna Holgersson (2013-01-26 14:49)
  Jo, du får gärna länka till mitt blogginlägg – särskilt om du vill använda det för att uppmuntra publiken att sluta acceptera våld samt andra hemskt beteende under sportmatcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.