RIT-avdrag

Trots att jag är emot RUT-avdraget, då det slår hopplöst snett och gynnar dom rika på bekostnad av de fattiga, så hävdar jag att ett RIT-avdrag vore bra. Det är alltså ett avdrag för IT-tjänster i hemmen.

För när fler och fler myndigheter och tjänster finns ute på nätet, nu senast med försäkringskassan som stänger alla sina vanliga kontor, så behövs att man från statsmakterna styr upp i IT-träsket.

Då internet skall förbli fritt och öppet så anser jag att man inte ska jobba på att göra internet i sig säkrare, utan att göra användarna säkrare, en sorts bottom-up approach. Och då kan ett RIT-avdrag vara en bra idé. Då får den enskilda hemanvändaren hjälp med det som kanske är svårt, som backuper, antivirus och liknande.

Jag vet av erfarenhet att väldigt många har en dator hemma, men är hänvisade till kunniga vänner och bekanta om datorn krånglar, då det är dyrt och krångligt att laga den i butik eller motsvarande.

Att fler och fler tjänster och möjligheter flyttar ut på internet är något bra. Det minskar resandet, pappersanvändningen osv. Detta kommer vara oss mycket behjälpligt vid en övergång till ett mindre resursanvändande och mer hållbart sammhälle. Dock måste man ju se upp med säkerheten, och där kan ett RIT-avdrag  vara en del av lösningen.

Därför tror jag att ett RIT-avdrag är en mycket bra idé. Kanske något för IT-hantverkarna eller liknande kedjor att satsa på?

/Före detta IT-hantverkare

Debattinlägg

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.