Uppfinningen som ändrar ALLT

Varför behövs pengar? För att fördela energi och resurser. Behövs pengar om det finns oändligt med energi?

Oändligt med energi skulle förändra ALLT!

Tänk ett litet batteri du kan hålla i handen som skulle kunna ge 100tals kilowatt i effekt. Man skulle kunna driva bilar, plan, båtar, grävskopor, gruvutrustning, skogstraktorer, vanliga traktorer… ja allt med denna nya typ av energi, dessutom väldigt billigt. Man skulle kunna bygga en eldriven rälskatapult som slungar ut personer och material ut i rymden för några ynka kronor per kilo. Vanliga sateliter har effekter på några hundra watt, tänk er då en rymdsond som rushar iväg med några hundra megawatt!

Man skulle kunna syntetisera ammoniak med hjälp av haber bosch-processen, med vätgas från elektrolys och kvävgas från luften – där har vi gratis gödning. Och med gratis gödning och gratis drivmedel till traktorerna skulle vi även ha gratis mat.
Man kan pumpa vatten ur haven, koka bort saltet och pumpa in det i Sahara, i stor skala.
Detta är bara några exempel. Det är bara fantasin som sätter gränserna, och peak fantasy är ännu långt bort. I det närmaste gratis energi skulle förändra ALLT.

Men detta måste väl ändå vara science fiction?

En Italiensk ingenjör är bara månader bort med en presentation av ett 1 MW fusionskraftverk som utvinner kraft i storleksordningen motsvarande 500 fat olja ur 1 gram nickel! Varje år bryter man miljoner ton nickel, vilket i praktiken motsvarar oändligt med energi.
Likt då de första datorerna som var stora som rum, och man sa att det bara behövdes 3 st i hela världen, och hur datorer förändrats sedan dess – så kommer även denna uppfinning utvecklas.

Vi står med all sannolikhet inför en av de viktigaste upptäkterna någonsin, och mycket kommer förändras drastiskt under din och min livstid.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Marcus Einerud

    Du tror inte de stora energibolagen köper hela skiten och begraver det som alla andra ideér med billig/gratis energi?

  2. Erik Marklund

    Svar till Marcus Einerud (2011-05-18 00:37)
    Enligt vad Andrea Rossi själv kommenterat på olika sidor så verkar han vara besluten att det inte ska bli så, och han har åtagit flera säkerhetsåtgärder. Men den som lever i oktober (då demonstrationen kommer va) får se! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.