Kyrkovalet

Telefonen ringde det var Sara som sa -får jag bjuda dig på fika? Javisst svarde jag. Då träffas vi på Näslunds sa hon och över en kopp kaffe med en mycket god bakelse kom vårt samtal att handla om kyrkan och kyrkovalet.

Det är viktigt att gå å rösta sa Sara. Du förstår att vi i kyrkan vill göra så mycket för våra medmänniskor. Vi har verksamhet både  här i Nordmaling, i Sverige och i hela världen fortsatte  hon.

Sedan berättade hon om kyrkans målsättning bland unga och utslagna människor. Jag har varit aktiv i kyrkopolitiken över 25 år sa hon. Tänk dig att det går att kombinera teateruppträdande och arbete i kyrkan sa hon.Sara är ett av "dragplåstren" i PRO-teatern. Vi repeterar för fullt sa hon.  Du får inte missa premiären

Glöm inte att vi i kyrkan arbetar för solidaritet, rättvisa och humanitet till alla sa hon. Nu skall jag gå och förtidsrösta sa hon Ulla-Maj påminn alla att de skall rösta avslutade hon vår pratstund.

 

På bilden står Sara vid den gamla stenmuren och i bakgrunden syns klockstapeln vid Nordmalings kyrka

Foto: Ulla-Maj´s Tankar

En kommentar

  1. Ingemar Wincent

    Ulla-Maj!
    Du kan väl hälsa din väninna att Svenska kyrkan är långtifrån ensamma om att arbeta för solidaritet, rättvisa och humanitet. Skillnaden är bara att kyrkan gör det utifrån religiösa incitament, medan statliga och icke-religiösa initiativ grundar sig på äkta människokärlek och omsorg för andra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.