Edward Riedl (M)

Kunskap och uppförande kan inte mätas i samma omdömen eller betyg

Skolverket kritiserar nu hur omdömen ges i skolan. De menar att allt för stort fokus ligger på elevens uppförande istället för på kunskapen i de olika ämnena. Visst är det viktigt att ett gott uppförande uppmuntras i skolan. Men det måste vara kunskapen i de olika ämnena som avspeglas i omdömen och senare i betygen. Möjligen kan man fundera över om det kanske vore bättre med ett eget betyg i uppförande. Ett gott uppförande och att vara en god kamrat är inte oviktiga kunskaper att bära med sig i livet – Men det har inget med kunskapsnivån i svenska eller matte att göra.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Emil Säfvenberg

    Förr i världen fick elever smisk och kunde få stå i skamvrån. Idag kan magistern sänka betyget för att eleven skall lyda. Sverige är världsledande när det gäller att respektera barns rättigheter men det finns mer att jobba på, för det handlar ändå om barnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>