Edward Riedl (M)

Varannan damernas

Som det sista i riksdagen representerade parti har också nu vi moderater börjat med varannan damernas/varannan herrernas. Det har inte varit okontroversiellt eller enbart påhejat i moderaterna. Däremot är det en nödvändig utveckling av de nya moderaterna. Skall vi fortsätta arbetet med att vara ett parti för alla är detta ett naturligt och nödvändigt steg. Vi har tidigare haft geografisk och åldersmässig kvotering/hänsyn när listorna fastställts. Nu kommer också kön att vägas in på ett tyngre sätt.

Noterar glädjande att Vindelnmoderaterna nu också varvat sin kommunlista vilket tidigare skett till riksdag, landsting och ett antal kommuner i länet. Bra jobbat Paul, Tomas och Mikael – Jag vet att det inte alltid är lätt när förändringar skall genomföras.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Sofia

  Tydligen klev en Vindelmoderat av och gick till VindelCentern just pågrund av att damerna tog för stor plats. Bra att vi slipper personer med sådana inställningar. Håller med dig Vindelmoderaterna har gjort ett mycket bra jobb.

 2. Edward Riedl

  Svar till Sofia (2010-03-05 20:37)
  Kul att höra. Det kommer alltid att finnas de som ogillar förändring. Men någras motvilja får inte stå i vägen för ett helt partis förnyelsearbete.

 3. Edward Riedl

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-03-06 14:06)
  Det tråkiga är dock att se att ni socialdemokrater nu verkar lämna varannan damernas på flera listor. Är jämställdheten på väg att lämna ditt parti???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>