Edward Riedl (M)

Landstinget skall bli bättre på att erbjuda arbetsträning för psykiskt funktionshindrade

Pressmeddelande 2010-03-11:

 

Riedls (M)otion bifölls – möjligheten till arbetsträning ska kartläggas

 

Edward Riedl, Moderaternas gruppledare i landstinget, lämnade i november 2008 in en motion där han föreslog att landstingsstyrelsen ska kartlägga i vilken utsträckning landstinget erbjuder arbetsträningsplatser för personer med psykiska funktionshinder. Dessutom föreslog Riedl att landstinget ska återkomma med en åtgärdsplan för att förbättra erbjudandet av arbetsträningsplatser utifrån kartläggningen.

 

När motionen idag behandlades på landstingsstyrelsens sammanträde bifölls den, med ett alltigenom positivt svar. Motionen väntas nu få bifall i landstingsfullmäktige.

 

     

  • Stora offentliga arbetsgivare, som landstinget, är generellt dåliga på att erbjuda arbetsträningsplatser. Därför är det bra att landstinget nu ska ta tag i denna fråga och ser över omfattningen av landstingets arbetsträningsplatser. Jag hoppas också att detta innebär att vi kan förbättra möjligheterna till arbetsträning för personer med psykiska funktionshinder. Säger Edward Riedl, Moderaternas gruppledare, i en kommentar.
  •  

 

@

För frågor eller ytterligare kommentarer, vänligen kontakta:

 

Edward Riedl (M)

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>