Edward Riedl (M)

Moderaterna kräver samling för Norrbotniabanan

 

  • Pressmeddelande 2010-03-31

   

  •  

   

   

  • Moderaterna kräver samling för Norrbotniabanan

   

   

  •  

   

   

  • Idag höll infrastrukturminister Åsa Torstensson (C), tillsammans med lokala Alliansföreträdare, en presskonferens i Umeå med anledning av regeringens infrastrukturbeslut. Vid presskonferensen pressenterade ministern mer detaljerad information kring de satsningar som regeringen vill göra för att förbättra infrastrukturen i Västerbotten och norra Sverige.

   

   

  •  

   

   

  • När det gäller Norrbotniabanan så kommer det påbörjade byggandet, dvs. upprustningen och utbyggnaden av Haparandabanan, att färdigställdas 2012. För gå vidare i satsningen på banan ger regeringen Trafikverket i uppdrag att se över möjligheten till medfinansiering från kommuner och företag. Regeringen avsätter utöver detta en pott med pengar för att möta upp medfinansieringen så att Norrbotniabanan kan förverkligas.

   

   

  •  

   

   

  • – Det finns ett stort behov av bättre godstransporter till och från norra Sverige. Det känns bra att regeringen har tagit till sig detta i infrastrukturbeslutet. Nu måste vi lokalt ta ansvar och samla kommunerna och företagen i regionen för att visa att vi verkligen vill ha Norrbotniabanan. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar så att Norrbotniabanan byggs, regeringen gjort sin del, nu är det upp till oss att göra vår del. Säger Edward Riedl, Moderaterna, i en kommentar.

   

   

  •  

   

   

  • – Regeringen satsar 794 miljoner kronor på Västerbottens länsplan för infrastruktur. I detta ingår bland annat större och mindre investeringar i regional transportinfrastruktur, kollektivtrafikåtgärder samt miljö- och trafiksäkerhetsåtgärder. Denna satsning är 48 % större än i den tidigare länsplanen. Det är välkomna resurser till Västerbotten. Säger Edward Riedl, Moderaterna, i en kommentar.

   

   

  •  

   

   

  •  

   

   

  • För frågor eller ytterligare kommentarer, vänligen kontakta:

   

   

  •  

   

Edward Riedl

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. lf

  Ja moderaterna kräver samling! Viken samling?Nu säger nog EV att jag inte begriper.
  Du har gjort ett jättejobb.Prata med EV då får ni lösningen på infrastrukturproblemen.Regeringen har gjort sin del,nu är det upp till oss att göra vår del.Utveckla detta .

 2. Lisbet Olofsson

  Jag måste bara få fråga. Kommer ROT avdraget att vara kvar? Jag har en halv källare som måste läggas om eftersom den skulle göra det före jul. Tyvärr gick min make och tvärdog så nu måste jag åtgärda detta på något sätt. Jag har inte alltför mycket pengar heller så min fråga blir; Kommer ROTAVDRAGET ATT BLI KVAR. Snälla, eftersom det är svårt att hitta era bloggar vill jag gärna att du lämnar beskedet i min blogg. Tackar på förhand eftersom jag vet att ni är strängt upptagna i dessa valtider.

 3. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-03-31 19:59)
  Regeringen kräver regional medfinansiering precis som i övriga delar av landet. Dessutom har anslagen till Västerbotten (utan Norrbotnabanesatsningen) ökat med nästan 50% jämfört med den socialdemokratiska regeringen. Så på vilket sätt menar du att vi bör uttrycka vårt missnöje?

 4. Edward Riedl

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-04-01 07:31)
  ROT avdraget blir kvar om alliansregeringen blir kvar efter valet i höst. De röd-gröna har sagt att de tänker ta bort det när konjunkturen vänder.

  Sedan tror jag du hittar alldeles utmärkt tillbaka till min blogg om du vill ha svaret på frågan du ställde.

 5. lf

  Nej,vad jag menar är att om regeringen säger att vi skall bygga bara om det finns medfinansionärer då kan ju de lova vad som helst.Hon hade det svårt Åsa Torstensson i Tv- intervjun.Håller du med?

 6. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-04-01 18:06)
  Det är ingen skillnad på statens krav för medfinansiering när det gäller infrastruktursatsningar i södra eller norra Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>