Edward Riedl (M)

Lågt Ögren, mycket lågt!

I en kommentar på Facebook skriver socialdemokraten Åsa Ögren, ordförande för socialdemokraternas arbetarkommun i Umeå, att hon önskar livet ur statsminister Fredrik Reinfeldt.

I kommentaren skriver Ögren:
”Käre Gud, i år tog du ifrån mig min favoskådis Patrick Swayze. Du tog ifrån mig min favorhårdråkare Dio. Du tog ifrån mig min favosångare Michael Jackson. Så nu vill jag bara att Du ska veta att min favoritpolitiker är Fredrik Reinfeldt… AMEN!”

Jag måste säga att det är anskrämligt av en ledande socialdemokrat att önska livet ur Sveriges statsminister! Är det på denna ytters låga nivå vi ska ha valrörelsen?

Som ledande företrädande måste vi vara försiktiga med hur vi uttrycker oss. Det är denna typ av kommentarer som kan ge galningar idéer att göra illdåd mot politiker som skedde med statsminister Olof Palme och utrikesminister Anna Lindh!
 

50 kommentarer

  1. Leif

    Tycker att ni skall analysera vad som kan driva folk att skriva sådana hemska historier. Tips titta på vad eran politik orsakar för dom svaga i samhället.

    Driv en mer human politik för dom svaga i samhället så tror jag idiothistorierna slutar komma

  2. Wotan

    Men nu får du ju faktiskt skaffa dig ett par hekto humor.

    Jaja, jag vet att du kommer att säga att det inte är roligt, men det är då alldeles uppenbart ett skämt. Ingen kan överhuvudtaget ta det på allvar, det borde inte du heller göra.

  3. Lars Öberg

    Det är bra att du reagerar men du tar allt så fruktansvärt allvarligt så att det blir löjligt. Vet du om att Åsa Ögrens populäritet kommer att skjuta i höjden? Och du kommer ses som första klassens idiot. Vill du ha en chans att bli vald över huvud taget?

    /En som objektivt ser!

  4. Frippo

    En folkvald politiker borde inte hålla på med sådan låg form av humor. Jag har dock svårt att tro att någon galning triggas att göra något dumt pga historien som du antyder Riedl, men jag håller med dig om att det är onödigt och dumt.

  5. fokus för fan

    Du visar ju till och med kommentarerna, läs klart!
    det är uppenbart det är ett skämt hon tagit ifrån en kollegas facebook Logg. varför överreagera.

  6. Jenny

    Hade du reagerat likadant om detta skämt uppkommit under Göran Perssons (S) tid som statsminister, eller är det bara för att ni råkar ha samma stora M bakom namnet?! Skaffa dig lite humor, det mår nog du själv och din omgivning bättre av!

  7. Jonas

    Viss överreaktion av Riedl i det han skriver(syftar då på biten med Palme och Lindh).

    Men i sak har han ju helt rätt, och jag håller med honom. En ledande socialdemokrat bör nog inte skriva så om hon/han vill bli respekterad och tagen på allvar. Lite smått omdömeslöst, och vi får väl hoppas det bara var ett tillfälligt hjärnsläpp.

    Men det var ju ett roligt skämt iallafall. 🙂

  8. Larsson

    Du saknar helt humor och uppenbarligen saknar ditt eget parti helt politik eftersom ni ständigt försöker vinna röster på låtsasskandaler runt olika Sossar. Att du inte förstår internetjargong och kan ta skämt får stå för dig. Jag skiter högaktningsfullt i både ditt och hennes parti men jag blir förbannad på din totala oförmåga att förstå hur internet fungerar med jargonger och liknande. Lätta upp för fan!

  9. drama queen

    Först skriver Riedl att socialdemokraterna hackar sig in på moderaternas facebookgrupp, sen att socialdemokraterna önskar livet av statsministern.

    Du gillar nog drama, Ed ;P

  10. Allan

    Om du läser ordentligt så ser du att det är en från en kollegas facebook citerad ”rolig historia” och som du ser tydligt, i ditt eget urklipp ovan, också publicerad som en sådan.

    Vad du borde ha gjort innan du skrev ditt blogginlägg, som nu resulterat i en artikel i VK mm, är väl att tänka på vad du nu gör med hennes inlägg.
    Jag tror ytterst få tolkade historian som något ”som kan ge galningar idéer att göra illdåd mot politiker” innan du förstorade upp det.
    Den största skadan har du nog gjort själv i det hänseendet.

  11. Sosse Ida

    Tycker att du drar valkampanjen till en väldigt låg nivå. Att dra ett skämt till sitt yttersta i all panik för att smutskasta sina motståndare. Först var det facebook-eventet och nu detta. Skärp dig och försök prata politik istället för att snacka massa skit om andra! Gör det som en politiker bör göra!

  12. Hans

    Tycker att det är korrekt att man reagerar när ledande politiker ”skämtar” om att önska någon ur livet. Det passar sig helt enkelt inte i det offentliga rummet.
    ”Sosse Ida” och alla ni andra som försvarar Ögren med näbbar och klor här nedan, tänk efter nästa gång ni pratar med barn och unga om ”jargonger och attityder”…

  13. Kattarina Gradin

    Ja, jag har kommenterat inlägg tidigare hos dig. Jag tror inte att det är för att jag är ung utan snarare för att du är så tråkig som du drar det här SKÄMTET ut på längsta spetsen. Det är ett skämt Riedl, ett S K Ä M T. Det må vara i högsta laget men det hörs överallt på VK, Facebook m.m. Du har inte fått särskilt bra publikation även om Du tänkt dig tvärtom. Landa på jorden med båda fötterna och tänkt dig att vara människa istället för nävertorr politiker.

  14. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-06-07 12:17)
    Det finns inga försvar för den typen av inlägg. Regeringen är demokratiskt vald och skall utefter detta respekteras – Oaktat färg på densamma.

  15. Edward Riedl

    Svar till Lars Öberg (2010-06-07 12:39)
    Jag delar inte din uppfattning. Jag anser att det är allvarligt när man önskar livet ur sina politiska motståndare.

  16. Edward Riedl

    Svar till Frippo (2010-06-07 12:44)
    Åsa Ögren som ledande politiker vet vilket hårt klimat ledande politiker från alla partier redan lever under. Detta gör det hon skriver än värre.

  17. Edward Riedl

    Svar till Jenny (2010-06-07 13:04)
    Vi har olika uppfattning om vad som är ok att skämta om. Jag anser att önska livet ur sina poitiska motståndare är över gränsen. Hade någon i mitt parti skrivit på samma sätt om någon från ett annat parti hade jag haft ett allvarligt samtal med vederbörande.

  18. Edward Riedl

    Svar till Larsson (2010-06-07 13:12)
    För mig innebär inte nya sätt att kommunicera (internet och sociala medier) att vi bör förfalla till otrevligheter. Samma uppförande bör råda där som på andra ställen. Vi bör möta varandra med respekt i den politiska debatten.

  19. Edward Riedl

    Svar till drama queen (2010-06-07 13:46)
    Nej. Jag önskar mig en valrörelse som handlar om politiska sakfrågor och inte smutskastning och övertramp.

  20. Edward Riedl

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-06-07 15:18)
    Även om Jan försöker övertala dig så respekterar jag att vi tillhör olika partier. Dock måste vi gemensamt kräva en någorlunda städad nivå på det politiska samtalet.

  21. Edward Riedl

    Svar till Janne (2010-06-07 16:31)
    Jag tror dylika övertramp i slutändan slår tillbaka på sossarna själva. men jag hoppas i slutändan att människor väljer parti utifrån de politiska idéerna och dess företrädare i positiv bemärkelsse.

  22. Edward Riedl

    Svar till Kattarina Gradin (2010-06-07 17:39)
    Att några sossar snabbt skriver i kommentarsfälten drar jag inte några stora växlar på. Däremot blir jag mer oroad när sossar försöker rättfärdiga denna extremt låga nivå. Det är övertramp och inget annat oavsett vad ni försöker få det till. Be om ursäkt och skärp er istället för att fösöka rättfärdiga detta. Alla kan vi göra fel.

  23. werno

    Att omdömet krymper i s-leden börjar bli allt klarare. Åsa Ögren citerar en s-kollega på Facebook. Att hon försöker gömma sig bakom en annan s-supporter, gör inte hennes klavertramp ogjort. Citat och alla påhejare på den här bloggen, visar bara hur dåligt omdömet blivit i s–leden. Nu fattas bara att de proklamerar en manifestation med rosornas dans och cirkelsamling för att tillverka voodoo-dockor

  24. Wotan

    ”Jag har humor. Däremot ser jag inget komiskt i att önska livet ur sina politiska motståndare.”

    De där två meningarna går inte ihop i det här sammanhanget. Självklart, självklart, självklart önskar inte Åsa Ögren livet ur Reinfeldt, tror du verkligen det själv?

    Och om du verkligen var orolig för att det här skulle ge några mordbenägna galningar bränsle på elden, varför låter du det inte förbli ett enkelt (om än onödigt) skämt mellan vänner på FB istället för att skicka pressmeddelanden och rasa i din blogg om det? Du har gett det hundra gånger mer uppmärksamhet än det borde fått.

  25. Johan Karlsson

    Jag undrar om dina antagonister hade skrattat om du hade ”skämtat” om att döda Mona? Tillåt mig tvivla. Intressant också att ingen av dessa fördömt fusket bland sosseföreningarna som nyligen avslöjats med tanke på vilket liv det var när moderaterna fuskade. Uppenbarligen är det skillnad på folk och folk.

  26. Kattarina Gradin

    Jag menar inte att skämtet var rätt, snarare att det var onödigt att blåsa upp det. Du hade väl klarat att få bort det utan att det skulle synas överallt? De säger att all publikation är bra publikation. Vem vann mest här? Jag är inte ”sosse”, jag kan säga det tusen gånger till. Vad jag blir less på all smutskastning, åt båda hållen.

  27. Lennart

    Mycket väsen för lite ull, kan man tycka… en historia som rullat runt på Facebook i flera veckor blir plötsligt nyhetsstoff när den hamnar i en kommunalpolitikers vänkrets.

    Med din humoristiska fingertoppskänsla borde du ha blivit lika upprörd av den här historian: https://www.flashback.org/p5064292

  28. Martin

    I was ready to vote for moderater in the upcoming election. But can one vote for somebody so naive? She has publicly admitted that her most favorite politiker is Fredrik Reinfeldt. Come on, one of leading social democrats in Umeå has admitted such a thing. You should have started a campaign ”Fredrik Reinfeldt, mest favorit politiker även mellan social demokraterna” and today all buses in Umeå should have such billboard. Instead you choose to show that you miss both sense of humor and generosity. Underkänd.

  29. Wotan

    Johan Karlsson: jag säger varken att skämtet var särskilt roligt eller att det var särskilt smart av Ögren att posta det på facebook, men att skicka arga pressmeddelanden är verkligen att göra en höna av en fjäder.
    För min del får Riedl gärna skämta om att döda folk så länge det är lika uppenbart ett skämt som i det här fallet.

    Däremot är det uppenbarligen som du säger skillnad på folk och folk. Att Riedl fördömer detta, men inte ens har nämnt Wrykmans (MUF-ordföranden) twitter/fb-uppdateringar om Ship to Gaza, är väl ganska symtomatiskt. Det fallet var mycket grovare, och inte ens ett skämt.

  30. Edward Riedl

    Svar till werno (2010-06-07 19:26)
    Precis som du skriver blir det lite skenheligt att först säga att det inte var så farligt och sedan skylla på andra.

  31. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-06-07 19:27)
    Som ledande företrädare för socialdemokraterna bör hon inte uttrycka sig som hon gjorde. Om du tänker di ett omvänt scenario kanske du lättare ser vad jag menar.

  32. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-06-07 19:49)
    Jag tror inte de hade skrattat då om jag ska vara ärlig. Det finns gränser för vad man som ledande företrädare för ett politiskt parti kan skämta om. Hon gick över gränsen.

  33. Edward Riedl

    Svar till Kattarina Gradin (2010-06-07 21:39)
    Jag blir lika less som du på smutskastning. Men att inte reagera inför övertramp vore minst sagt lika fel. Om vi låter allt passera kommer nivån troligen att bli väldigt låg.

  34. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-06-07 21:43)
    Beroende på vem som säger vad och i vilka sammanhang ser givetvis gränserna olika ut. Dock menar jag att Åsa gick långt över gränsen. Jag tror hon själv insåg detta eftersom hon tog bort inlägget.

  35. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-06-08 09:11)
    Att blanda ihop frågor är ofta ett sätt att försöka släta misstag.

    Dessutom har jag svarat på vad jag tyckte om Nicklas uttalande efter att jag fick en sådan kommentar. Men det viktigaste av allt är att du har en hel blogg om vad jag står i den här frågan.

  36. Wotan

    ”Att blanda ihop frågor är ofta ett sätt att försöka släta misstag. ”

    Som du kanske såg så var det där svaret till Johan Karlsson, och det var han som började blanda ihop frågor.

    Har inget behov av att släta över misstag. Ögren var osmidig, men att skicka pressmeddelanden och ”uppröras” så här bara löjligt. Men du fick ju några minuter till i rampljuset, congrats! 🙂

  37. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-06-09 08:17)
    Jag menar att det var mer än osmidigt att skriva det hon skrev även om hon enligt egen utsago bara upprepade det olämpliga. Som ledande företrädare har man ett särskilt ansvar för sättet att uttrycka sig på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.