Edward Riedl (M)

Lennart Holmlund (S) är ute och cyklar

Nu är Lennart Holmlund ute och cyklar på sin blogg igen. Nu föfasar han sig över datalagringsdirektivet som regeringen lagt fram en proposition om. Han menar att detta är KGB fasoner.

Då är mina frågor till Lennart följande: 1. Då detta är EU-lagstiftning och Sverige kommer att få stora böter ända tills vi implementerar detta i vår lagstiftning menar du ändå att vi bör avstå från detta? 2. Exakt vad är det du tycker är så dåligt med liggande förslag? 3. Tror du verkligen att dina egna partikamrater kommer att rösta emot detta i riksdagen?

Min gissning är att Lennart Holmlund inte kan besvara en enda av dessa frågor då han nu är ute och cyklar.

Det nya datalagringsdirektivet är en del i verktygslådan för att stävja och förebygga brottslighet och terrorism. Socialdemokraterna var emot FRA (signalspaning) ända tills dess vi fick vår första självmordsbombare i Sverige. Då bytte de fot och var mer för än regeringen och undrade varför allt tog sådan tid. Socialdemokraterna håller på att bli populistiska vindflöjlar.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Lennart Holmlund

    jag har svart på Edwars kommentar på min blogg. Jag tycker trots allt att det beslut vi tog på kongressen är rätt och det handlar om att FRA ska rivas upp och göras om. EU direktivet är ett ramdirektiv och man behöver inte spara mer än nöden kräver. Det är nu på område efter område det det blir mer och mer övervakning. Du hänvisar till shjälvmordsbombaren och jag konstaterar att man inte kände till vad han skulle göra trots all avslyssning och annan kartläggning av misstänkta bomabare. Det innebär om jag tolkar dig rätt att man ska avlyssna och lagra allt

  2. Edward Riedl

    Svar till Lennart Holmlund (2011-01-28 10:09)
    Men hela ditt parti har svängt i FRA frågan och ni socialdemokrater i riksdagen har dessutom gjort upp om en utökning av FRA så att även Säpo i framtiden ska kunna nyttja denna kunskap. Jag gissar att du inte är så okunnig att du inte vet att Säpo inte ännu får ta del av signalspaningen. Det är om detta vi nu gör upp med er socialdemokrater.

    Det vi nu kräver mer än EU kräver i form av sparad data i datalagringsdirektivet handlar om att även spara misslyckade samtal som annars kan användas av tungt kriminella eller terrorister som möjlig kommunikation.

  3. Edward Riedl

    Svar till Lennart Holmlund (2011-01-28 10:09)
    Del 2.

    Nej Lennart jag kräver inte att man ska avlyssna och spara allt – Det gör så vitt jag förstår inte dina partikamrater heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.