Edward Riedl (M)

Mubarak borta – Militären tar över

Diktatorn Mubarak har störtats – Nu tar militären över. Blev det bättre eller inte? Fortfarande finns hoppet om att Egypten kan bli ett demokratiskt land där människor åtnjuter både rättigheter och friheter som de tidigare inte haft. Samtidigt finns det gott om mörka moln som måste tas på största allvar. Det är viktigt att omvärlden fortsätter att sätta press som syftar till demokratiska reformer.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. lf

    Jag tror i detta skede är det riktigt att militären tar över för att undvika kaos.Militären har ju visat sig stå på folkets sida.
    Men vilka millioner av hjältar och hjältinnor och inte minst de journalister som med stor fara för sitt eget liv rapporterar till övriga världen.
    Jag hoppas att FN,EU och andra demokratiska organisationer erbjuder egyptierna hjälp att bygga upp en demokrati.

  2. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-02-12 16:09)
    Jag är alltid lite rädd för när militärer säger sig ta över för folkets bästa. Självklart är det viktigt med ordning under själva övergångsfasen mot demokrati för att inte hamna i fullständig anarki. Men jag är alltid orolig när militären tar över styret i ett land. Sedan ser jag det som självklart med omvärldens stöd. den svenska regeringen har på olika sätt aviserat att man kommer att anslå pengar till just detta ändamål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.