Edward Riedl (M)

Mer pengar till pensionärerna

En stark utveckling av den svenska ekonomin och alliansregeringens föreslagna skattesänkningar för landets pensionärer gör att det blir mer pengar i plånböckerna för landets pensionärer. För en ålderspensionär med 12 000 kronor i inkomstpension handlar det om sammantaget 472 kronor mer i plånboken per månad. Det ska ses i ljuset av att många länder i vår omvärld har en motsatt utveckling att se fram emot. Det är skönt att Sverige har välskötta statsfinanser och en finansminister som heter Anders Borg (M) och inget annat.

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

  1. Lennart

    Kan du namnge ett enda land mer än Sverige som beskattar pensionärerna hårdare än löntagare?

  2. ceko

    Samma ynkliga tillvägagångssätt som när Ni flyttade 1 miljard från u-landsbistånd till finansdep. och sedan går Du ut och skryter att högerregeringen har ökat biståndet till Somalia med 200 milj. Men 800 milj kr redovisar Du inte. Finns de kvar på finansdep och vad skall de användas till?
    Varför skall pensionärerna betala mer skatt än övriga grupper i samhället? Förklara detta.

  3. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2011-07-30 09:42)
    Det är svårt att jämföra olika länder med varandra utan djupare analys. I Sverige är sjukvård och mycket annat skattefinansierat där andra länder istället använder sig av skatteavdrag för äldre. Dessutom finns det också de som hävdar att hela debatten är helt missvisande. Läs gärna vad två nationalekonomer skriver om detta komplexa ämne.

    http://www.dn.se/debatt/pensionarer-beskattas-inte-hardare-an-lontagare

    Men den grundläggande frågeställningen kanske borde handla om vilka länder som hårdare beskattar de som jobbar. Svaret på den frågan är så vitt jag vet bara Danmark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.