Edward Riedl (M)

Tobias Billström (M) gör ett bra jobb

Migrationsminister Tobias Billström (M) uttryckte sig väldigt olämpligt i en DN intevju som publicerades igår. Han bad direkt om ursäkt. Men drevet är redan igång och hela hans person ifrågasätts. Han smutskastas och kallas rasist av olika politiska motståndare. Om det hade varit sant hade debatten varit rätt och rimlig. ProblMen Tobias Billström faktiskt är en förkämpe för att vi ska ha ett bra flyktingmottagande och han reser land och rike runt för att kommunerna ska bereda plats för inte minst ensamkommande flyktingbarn. Om ett dåligt uttalande om invandrar och flyktingfrågor leder till en rasiststämpel blir jag djupt oroad över hur debatten ska se ut i framtiden. Frågan om invandrar och flyktingfrågor är redan så känslig att ett främlingsfientligt parti nu redan samlar runt var tionde väljare i Sverige. Fortsätter skräcken för att prata invandrar och flyktningfrågor lär sverigedemokraterna vara den enda vinnaren.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

16 kommentarer

 1. Leif

  Jo, jag tycker också att det är fel att kritisera Billström för detta. Han har ju helt enkelt tagit fel på ert interna tankesätt och det ni skall förmedla till oss andra. Roligt med en inblick hur ni tänker.

 2. Åsiktsmaskinen

  Njae, Edward. Direkt är ju att ta i.

  Han har ju faktiskt ännu inte bett om ursäkt om man ska vara ärlig. Inte när det gäller hans uttalande.

  Han har bara bett om ursäkt för ur uttalandet uppfattas, himla stor skillnad det.

  Dessutom är det inte första gången han uttrycker sig i rasistiska termer. Det har ju hänt ett flertal gånger.

  Det är tur för Tobias Billström att Moderaterna inte har annamat samma nolltolerans som SD har gjort, för då hade han åkt ur partiet med huvudet före.

  Nä Edward, denna historia lämnar bara två alternativ.

  1. Tobias Billström är rasist och jobbar därefter.
  2. Tobias Billström har blivit tillsagd av partiledningen att börja frlita ordentligt med SD, antalgigen för att säkra upp en ny samarbetspartner i den händelse att C eller KD missar 4% spärren vid kommande val.

  Sen förstår jag såklart att den moderata parti-piskan viner hårt, och har full förståelse för att du som riksdagsledamot måste rätta in dig i ledet.

  Men att han har bett om ursäkt är lika fel som att påstå att Moderaterna har varit föregångare vad gäller mänskliga rättigheter…

 3. Arne

  Ja du Edward, vad skall du skriva ! Vore det inte bättre att du denna gång avhöll dig från att kommentera denna fadäs, rinner fortare ut i sanden. Statsministern har nu allvarligt kritiserat Tobias för dennes flera märkliga uttalanden, verkar inte vara rätt man på rätt post. Håller du inte med statsministern ? Det kan ligga dig i fatet !

 4. lf

  Som vanligt så går Riedel ut med oövertänkta bloggar.Bara för ett tag sedan blåste han över renägare Magnus Andersson i ett hätskt angrepp,som han fick ta tillbaka.
  Nu tar han Tobias Billström i försvar då just stadsministern läxat upp Billström.
  Ja,du Riedel,du är nog lite för het på gröten.
  Ta ett djupt andetag och tänk på vad du säger.
  Jag tror inte man vinner väljare på att snabbt komma med oövertänkta bloggar.

 5. Lars Gidlöf

  Hej

  Sök ordet självkritik i en ordlista. Du skriver att han gör gott jobb, hans chef, statsministern hävdar öppet att han brustit i sitt omdöme vid flera tillfällen och att han inte alls håler sig till regeringens linje.

  Om man nu gör ett bra jobb, är det då regeringens linje som han framför eller?

  Men nog får han par mijoner i avgångsvederlag, det får väl alla statsanställda som får gå. Hörde att de som får sluta på Vattenfall kommer få flera miljoner var, det stämmer väl eller?

 6. lf

  Men du Edvard Riedel du har ju med blixtensen hastighet kommenterat opoininsundersökningar Vad säger du om Sifos senaste mätning.
  Du är helt tyst.Det är det här som jag kritiserar dig för mest. Du är bara en medgångspolitiker.Du kommer att få det svårt.

 7. lf

  Men hur kan du år efter år tycka att ni gör ett bra jobb.
  Du tar Billström som en förkämpe för er immigrationspolitik.
  Hans inlägg i debatten då det gäller de utsatta i konflikten om skogsplantering visar ju på en inställning som saknar empati.
  Regeringens politik i dessa frågor kommer att falla tungt på de själva.

 8. Edward Riedl

  Svar till Leif (2013-03-19 09:43)
  Men snälla nån. har du inga gränser för vad du slänger ur dig? Tobias Billström reser land och rike runt för att ordna fler bra boendeplatser för människor på flykt.

 9. Edward Riedl

  Svar till Åsiktsmaskinen (2013-03-19 10:17)
  Helt sant så har han bett om ursäkt för hur det uppfattades eftersom det han sa uppfattades på ett sätt han inte menade.

 10. Edward Riedl

  Svar till lf (2013-03-19 16:48)
  Jag skriver precis det jag tycker på bloggen och på andra ställen. Det innebär att jag inte alltid delar statsministerns uppfattningar i alla frågor. Men vad jag vet så här långt har han förtroende för Billström eftersom om han inte hade det skulle Billström få lämna.

 11. Edward Riedl

  Svar till Lars Gidlöf (2013-03-19 19:34)
  Men min uppfattning är att Tobias gör ett mycket gott jobb. Sedan är han människa och kan säga fel han också. Men att påstå att han skulle vara rasist eller liknande är helt befängt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>