Edward Riedl (M)

Megafonens program och unga arga män

När oroligheterna nu pågår kan det trots allt vara intressant att se närmre på vad Megafonen är och vad de står för. Den första punkten i deras program på sju punkter kan jag inte tolka på annat sätt än att de underkänner dagens demokratiska system.

De skriver citat "VI TROR PÅ att folket i förorten måste kunna delta i samtliga viktiga politiska beslut. Tomma löften om dialog lurar ingen – vi vill bestämma! Vi accepterar inte att politiken hamnar i ett fåtal människors händer som bestämmer över andras liv. Utan folkets makt – ingen rättvisa! "

När politiska krafter uttalar sig om folkets makt samtidigt som de underkänner dagens demokratiska system blir jag alltid lite oroad eftersom dessa vänsterkrafter med svag demokratisyn alltför väl känns igen. Det är en vänsterrörelse med våldsromantisk syn utan djupare demokratisk övertygelse som nu vill ta ledartröjan i oroligheterna.

Här kan ni läsa mer om vad Megafonen står för.

De personer som begår våldsbrotten i förorterna är inte majoriteten eller ens förkämpar för majoriteten i förorterna utan unga arga män som inte är något annat än brottslingar som brukar våld. På just det sättet ska vi också hantera dem. Det är dags att polisen både ges möjligheter och resurser att möta dem. Det är för mig orimligt att polisen ska stå vid sidan och filma när människors liv riskeras, privat egendom förstörs och polisbilar eldas upp.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Tom och Tim Glas

    Jag undrar hur dessa arga unga män orkar gå till jobbet nästa dag. Blir inte jobbet lidande?

  2. Maria Skiddi

    Megafonen vill starta folkhögskola…

    Vad kommer vara speciellt med er folkhögskola?
    – Jag lovar dig det kommer bli en skola som aldrig har skådats förr

    http://www.direktpress.se/norra_sidan/Nyheter/Megafonen-vill-starta-folkhogskola/

    ”Vad kommer bli er grej?
    – Vi måste ju ha det som alla folkhögskolor ska ha, kunna erbjuda gymnasial grundutbildning och lite andra regler som vi måste följa.

    Vi kommer vara där för arbetarklassen. Vi vill att alla ska känna sig välkomna men det är framförallt arbetarklassen som vi vill locka.

    Vi ska utbilda i samhällsfrågor, man ska kunna diskutera rasism, diskriminering ja alla frågor som man stöter på i sin vardag.

    Vi vill inte heller att alla lektioner ska vara vid skolbänken. Eleverna ska kunna resa och se saker på plats där de är. ”
    —————-

    ”lite andra regler som vi måste följa” ?!

    Artikeln är publicerad den 15/3 och mot bakgrund av deras övriga budskap och ståndpunkter ang demokrati och beslutsordning får man väl förmoda att punkterna;

    *) ”utbildningen i samhällsfrågor”
    *) ”Vi vill inte heller att alla lektioner ska vara vid skolbänken”
    -är uppfyllda med råge redan sedan dess.

    En revolutionsskola! jo jag tackar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.