Edward Riedl (M)

Fler i arbete med alliansen

Trots global ekonomisk kris och lågkonjunktur har vi idag 200 000 fler jobb netto i svensk ekonomi jämfört med när vi övertog regeringsmakten 2006. Så varför syns det inte i statistiken? Samtidigt som vi haft en politik för fler i arbete har vi gjort stora förändringar i sjukförsäkringen och mer än 200 000 människor som tidigare sjukpensionerats bort och inte ens räknades in i statistiken över att de saknade ett jobb finns idag i arbetskraften. Det gör att det blir en statistisk synvilla som socialdemokraterna ständigt försöker utnyttja. Egentligen skulle det enda acceptabla måttet för att mäta arbete och arbetslöshet vara sysselsättningsgrad. Då räknar man in alla i arbetsför ålder och ser hur många av dem som arbetar. Då går det inte längre att trixa med statistiken som socialdemokraterna genom tiderna varit mästare på. Förra gången S satte upp arbetslöshetsmål lyckades de få ner arbetslösheten genom att sjukpensionera bort folk ur statistiken. Jag hoppas verkligen vi i alliansen kommer att orka ta den här debatten hela vägen fram till valdagen.

 

För Sverige har den bästa sysselsättningsgraden i hela Europa. Inget annat land har så stor del av befolkningen i arbetsför ålder ute på arbetsmarknaden och jobbar.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Leif

    Tänk, man läser om i tidningar och blogginlägg där dödligt sjuka tvingas jobba pga era regler. Detta sitter du nu och skryter över.

    Snacka om en människosyn. Hörde en låt som fascister men som passar bra på er politik med

    Fascisterna marcherar igen.
    Gamla tider kan komma tillbaks min vän.
    Då dom svaga då likvideras,
    Du måste öppna dina ögon och se
    Glöm aldrig vad som hände i Tyskland -33.

    Och ja, dom svaga likvideras men på ett ”snyggare” sätt med Führer Reinfeldt vid rodret.

  2. Daniel

    Är du hög? Har du några källor? Alla undersökningar och sammanställningar visar att arbetslösheten är HÖGRE nu än när ni tog över. Ni har däremot trixat friskt med siffror och förstört välfärden samt skapat avskyvärda saker som FAS3 men arbetslösheten har inte minskat. I bästa fall är den på samma nivå, men enligt det mesta annat har den ökat!

    Ni är lögnare, ni gick till val på lögner och när ni inte uppfyllt era löften så fortsätter ni ljuga.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Arbetskraftsdeltagande, trots global ekonomisk kris, är idag lika högt som när vi tillträdde. Det menar jag är att ha lyckats med jobbpolitiken då andra länder förlorat många arbetstillfällen.

  3. Tony

    Det är ju bra att 200 000 jobbar mer idag än 2006 men om jag minns rätt har Sveriges befolkning ökat med 500 000. Rätta mig om jag har fel ^^

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Arbetskraftsdeltagandet är därmed lika högt idag, trots global ekonomisk kris där mängder med jobb försvann i vår omvärld, som när vi övertog regeringsmakten.

  4. JonasE

    Du pratar sysselsättningsgrad, men skriver fortsatt siffror i absoluta tal -du gör alltså allt för att trolla med begreppen för att Alliansens politik skall låta bra, siffertrixande är allt ni duger till numera !!.

    Som en jämförelse till de 200.000 du skriver om, så har er politik bland annat orsakat att 140.000 befinner sig ”utanför utanförskapet” och är därmed fullständigt utanför samhället, och en klar majoritet av de med socialbidrag är egentligen sjuka eller arbetslösa, men ni i Alliansens sitter nöjda med sjuknande sjuktal, och skiter tydligen fullständigt i var de sjuka sen tog vägen, för i jobb är dom i alla fall inte trots eran så kallade Arbetslinje !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Sysselsättningsgraden är idag densamma som när vi övertog regeringsmakten 2006. Detta trots global ekonomisk kris där mängder med arbetstillfällen försvann i vår omvärld samtidigt som jobben blev fler i Sverige.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Precis. Detta trots global ekonomisk kris där mängder med jobb försvann i vår omvärld samtidigt som nya jobb växte fram här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.