Edward Riedl (M)

Klotter, knark och kriminalitet hänger ihop – Del 2

En del personer har hört av sig efter mitt förra blogginlägg där jag menar att klotter, knark och annan kriminalitet hänger ihop. Självklart finns det belägg för mina påståenden. Socialstyrelsen har konstaterat att de som klottrar i högre utsträckning nyttjar droger och är överrepresenterade när det gäller kriminella handlingar. Stockholms stad beställde en forskarrapport för några år sedan som även de såg samma mönster. Ökad risk för missbruk av droger och överrepresentation när det gäller brott som stöld och misshandel. Listan kan göras ännu längre.

 

Läs gärna: http://www.socialstyrelsen.se/nyheter/2014mars/naravarfjardehogstadieelevharklottrat

Läs gärna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=5253637

 

Som jag skrev i mitt första blogginlägg hänger tyvärr klotter, knark och kriminalitet ihop. Klotter på annans egendom är en brottslig handling som dessutom hänger ihop med annan brottslighet och ingen mysig harmlös konstform som en del vill påskina. Det är viktigt att vi fortsätter jobba för att minska klottret i Umeå och andra städer. En del i det är som jag skrev i mitt förra blogginlägg att bli tydligare i den offentliga debatten att klotter inte är brottslighet utan offer.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Kristian

    Har du själv läst Socialstyrelens rapport från början till slut? Jag får nämligen känslan av att du inte gjort det, speciellt under den sista rubriken ”Frågor som undersökningen inte besvarar”.
    Kanske vanan av att journalister vrider och vänder på politikers alla möjliga ord efter eget tycke har smittat av sig på politikerna själva när de läser myndighetsrapporter.

    Skämt åsido,.att föda tanken att ”klotter, knark och kriminalitet hänger ihop” efter att ha läst undersökningen är för mig att missbruka den data som presenteras. Generaliserbarheten redogörs det för i undersökningen, är det en faktor du har med i resonemanget?
    När jag kommenterade ditt tidigare blogginlägg borde jag ha varit mer tydlig i det jag efterfrågade, en förklaring av den vad jag förmodar du önskar är en kausal koppling mellan de tre faktorerna. En förklaring av en sådan tror jag däremot är omöjligt, prova så får du se!

    Jag hoppas att kommentaren publiceras i blogginlägget, tyvärr är det något jag känner att jag måste skriva då de flesta kommenterar på VK’s politikerbloggar möts med tystnad. Hittils inte från dig lyckligtvis.

    Nu till påsken,
    Mvh!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.