Edward Riedl (M)

Politikerbesök i vården är viktigt

Sedan SD kom in i riksdagen har vi i Sverige haft en debatt om politikerbesök på arbetsplatser i allmänhet. Här i Västerbotten blev frågan het när några landstingsanställda inte ville släppa in SD:s partiledare. Jag skrev redan då att jag menar att personalen gjorde fel eftersom all offentlig finansierad verksamhet borde välkomna besök av politiker som bättre vill förstå verksamheten. Sedan kan det ibland finnas skäl till att politiker eller andra inte ska störa i patientmöten mm. Men som huvudprincip bör politiker som folkets företrädare både välkomnas och få ta del av all offentlig verksamhet. Jag besöker ständigt både offentliga och privata arbetsplatser som en del i mitt arbete som riksdagsledamot. Det är för mig helt ovärderligt att få med mig synpunkter och tankar från olika arbetsplatser i Västerbotten för att jag ska kunna göra ett bra jobb. Det är ett problem när en del försöker stoppa SD och därigenom förstör bra mötesplatser för dialog och förståelse. Det ger SD en offerstämpel och kan i värsta fall dessutom leda till att framtidens politiker är mindre insatta i den verksamhet de har att ytterst styra över. Öppenhet är alltid en bättre huvudprincip än slutenhet.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Caanita

    Jag tycker också att det är viktigt att politiker besöker ”verkligheten”,men när det gäller ex vis vårdinrättningar där sjuka människor bor/och eller vårdas bör man inte tillåta ” studiebesök” annat än i sammanträdesrum eller dyl.
    Man behöver inte titta på de boende/patienterna för att lära sig något om verksamheten, det ska verksamhetens företrädare informera om.
    Ifall man önskar prata med någon enskild boende/patient skall den personen tillfrågas innan besöket äger rum.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi har precis samma uppfattning i denna fråga. Just därför skriver jag som jag gör att det ibland kan finnas skäl till att besök är olämpligt. Men huvudprincipen bör vara öppenhet.

  2. "Dosan"

    Fel som vanligt. Politiker ska inte gå runt och störa i vården, speciellt inte äckliga högermänniskor som bara vill förstöra. Ni fyller ingen funktion där, lika lite som nån diktator som ska inspektera fabrikerna. Politiker ska inte avbryta vårdverksamhet för att bli guidade runt som om det var nåt slags museum. Definitivt inte högerpolitiker.

    Vänsterpolitiker ska ordna humanistiska regler för solidaritet och omsorg medan högerpolitiker ska förbjudas.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Din demokratisyn är precis lika trist som ditt tonläge när du framför dina åsikter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.