Edward Riedl (M)

Åsa Romsons miljöhyckleri

Språkröret för miljöpartiet och numera vice statsministern, Åsa Romson, verkar inte riktigt klara den mediala granskningen som nyblivet statsråd. För varje fel som upptäcks är det någon annan som verkar ha gjort fel – Aldrig Åsa Romson själv. När hon ertappas med att måla sin båt med giftig färg som är förbjudet i Östersjön så är det hennes mans fel. Eller möjligen hans kompisar. När det nu ser ut som om Åsa Romsons båt tankas med grön diesel med lägre skatt avsedd för stationära dieselmotorer och fartyg och lok i kommersiell drift så verkar det vara någon klantig kille från bensinbolaget som gjort fel. Det är aldrig Åsa Romsons fel. Det är alltid någon annan man/kille som gjort fel. För en utomstående verkar det nästan som om miljöpartisten och språkröret faktiskt inte bryr sig så mycket om miljön om hennes båten skyddas av bra förbjudna giftfärger och hon sparar några kronor på att tanka skattereducerad diesel. Det värsta i hyckleriet är faktiskt att hon företräder ett parti som säger sig vilja tuffa till miljölagarna ytterligare och införa nya miljöskatter. Hur vore det om språkröret själv börjar följa gällande lagstiftning och själv börjar betala gällande miljöskatter.

 

Edward Riedl (M).

11 kommentarer

  1. "Dosan"

    Som vanligt kör du handviftande och försöker avleda uppmärksamheten. Glöm inte bort att ni borgare är korrupta och är själva experter på att utnyttja saker och sen skylla ifrån er. Var försiktig med de där stenarna du kastar runt i glashuset. Fanns gott om borgare som missbrukat systemet och inte levt som de lärt.

    Ni är alla korrupta, sorgligt hur du nu försöker skylla ifrån dig!

    • BgB

      Klart det finns många korrupta politiker. Huruvida Edward Riedl är en av dom låter jag vara osagt. Har aldrig sett något som verkar korrupt ihop med hans namn.

      Vad är det du menar att han skyller ifrån sig med?

      Målar Edward sin båt med förbjuden färg? Har han ens en båt?
      Tankar han fuldiesel? Har du några uppgifter som styrker ditt insinuerande inlägg?

      Eller är det helt enkelt så att du är lite sur för att den könsrasistiska påläggshenen
      blev påkommen med lite mer skit än vad partiet borde tycka är ok för en miljöminister?

    • Göte Borg

      Den där ”men du då!?” retoriken att med att det är rättfärdigat att någon gör fel och hycklar, bara för att någon annan gjort det, förstår jag mig inte på.

      Är man miljöminister, och dessutom partiledare för MP så ska man vara miljövänlig, oavsett vad andra gör/gjort.

  2. Lennart Forsberg

    Verkligheten kan målas i många färger. Vill man vara illasinnad kan man måla med dina ord.
    Det blir så mycket mer dramatiskt då.
    Man skulle också kunna leka med tanken att familjen Romson besökt en färgaffär för att köpa bottenfärg till sin båt och slagit till med den färg som affären rekommenderade. På samma sätt kan ju tankningen ha gått till – men tanken på en sådan tankning blir förstås inte så färgstark…
    För den illasinnade är det så mycket mera spännande att leka med tanken att en miljöpartist målar giftigt och att en vice statsminister försöker smita från skatten vid tankstationen.
    För övrigt har jag sett Åsa Romson i tv säga att hon målade med den färg hon gjorde i tron att det var den färg som skulle användas.
    – Men har jag haft fel, så ber jag naturligtvis om ursäkt och lovar att rätta till felet nästa gång, sa hon.
    Det var ödmjukt och kändes äkta…
    Av din verklighetsbeskrivning förstår jag dock att du har andra – mer illavarslande – källor.

    • Daniel

      Haha Lennart F. En vild gissning att du inte ägt en båt de senaste 10 åren???En färg som varit olaglig länge och som västkustens miljöbovar åker till Norge för att få tag på har säkert Åsas ”Lokala” handlare rekommenderat….
      Exakt samma med den gröna Dieseln…
      Omöjligt att inte veta!
      I samma klass som att inte veta att vapen är olagliga!
      Åsa är en hycklare!
      Daniel

    • BgB

      Jo du har helt rätt Lennart. Många färger blir det och det verkar som om det går i grönt alldeles oavsett vad som används.

      Helt ärligt nu, vi pratar om MP’s toppnamn ihop med Fridolin här. Du menar alltså att denna
      kvinna inte skulle ha koll på vad saker och ting som hon använder innehåller? Tror faktiskt inte
      ens att denna färg går att köpa över disk längre. Möjligt att bilderna dock är från 2005 och då
      gick det även om det inte var att rekommendera. Men precis som dom flesta båtägare som
      finns i Sverige så ville hon antagligen ha en bottenfärg som fungerade och som gjorde att man
      bara behövde måla vart tredje år. Hon gör dessutom inte ens en helpudel.. Knappt en halv faktiskt.
      ”men har jag haft fel…” Det är väl självklart att hon har helt oavsett vem som köpt färgen. Det var varken ödmjukt eller äkta.

      När vi pratar eventuell tankning av fuldiesel så vet jag inte hur stor koll du har. Men mig veterligen
      så går det knappas att köpa på macken. Och definitivt inte av misstag. Eller vilket var det scenario du fantiserade fram för att få henne rumsren i det fallet? Nu är det ju inte klarlagt huruvida det
      ÄR fuldiesel i tanken. Det bara ser så ut. Vi får väl se vad media gräver fram.

    • P Olitruk

      Man kan också tänka sig att en ledande miljöpartist, och tillika doktor i miljörätt, lyckas hålla reda på gällande miljöregler. Eller är det för mycket begärt?

      Med tanke på att ”jag glömde” inte är godtagbart svar när det gäller tevelicensen framstår ditt försvar av Romsons trifekta med giftfärg, gråvatten och oljepanna som rätt bisarrt. Att lägg till den eventuella gröndieseln känns nästan taskigt.

  3. JonasE

    Miljöhyckleri är ju det vi sett i åtta år nu – ni har ju mer trixat på sättet hur man räknar på miljön, än att faktiskt försöka förbättra den…….

  4. Mattias Svensson

    Lennart det är klart att hon och hennes familj kunde ha köpt färgen i en svensk affär om de vore laglig att sälja.

    Nu är färgen olaglig att sälja i Sverige, enda sättet att inhandla den i Sverige på är att vända sig till skumraskaffärer som säljer sina ting under disk. Det går förstås också bra att köpa färgen utomlands och smuggla in den i landet.

    Varenda kotte i landet över IQ fiskmås vet om att dessa färger är olagliga. har varit omdebatterat sedan de förbjuds år 2001 med tanke på att miljöminister Åsa även skrivit en doktorsavhandling om ting som ha med miljö att göra så framstår det helt omöjligt att hon inte veta vad som gälla.

    Är hon läskunnig så hade hon även om inte hon inhandlat färgen själv kunnat läst på färgburkarna vad det innehöll och därefter förklarat för sin familj att detta får vi lämna in till giftcentralen.

    Allt annat än avgång är tecken på att lagen inte gälla lika för alla och envar i vårt land. Nåja får hon skattefiffla, förstöra miljön då får jag det med, trots allt jag vare sig flyger eller åker bil och då kan jag leva med det.

  5. Prisutdelare

    Och Åsa Romson får Årets Citronpris för att som makthavare använda en olämplig båtfärg i sjövatten och därmed vara den sämsta förebilden på lång tid . Om båten dessutom har använt sig av felaktig diesel och det är ett skattebrott betyder att förtroendet är förbrukat för Romson i den offentliga sektorn, som politiker och vice statsminister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.