Skilsmässa eller inte?

Det må vara cyniskt att titta på skilsmässostatistik och fundera på vad som borde vara uppfyllt hos en eventuell framtida partner för att det ska hålla, men lite kul var det.

Optimalt verkar vara att vara ungefär samålder, eller inte mer än tio års åldersskillnad i alla fall. Man bör ha samma utbildningsnivå, helst hög utbildning. Skillnaden i andel skilda bland vissa yrken utan utbildningskrav och högutbildade yrken är förbluffande stor. Vidare bör man vänta med att träffa sin partner tills efter 30-strecket. På mera finlirsnivå ska man kolla på hur könsfördelningen ser ut inom den tilltänktes yrke. Det är inte bra om denne befinner sig i kraftig minoritet inom sin yrkesgrupp. Ska man då leta partner inom sin egen yrkesgrupp? Klurig fråga, man måste faktiskt titta på statistiken för just den yrkesgruppen för att kunna bedöma det. Läkare tillhör till exempel de som statistiskt sett klarar sina förhållanden bra, medan par inom andra yrkesgrupper inte gör det.

Hur halkade jag då in på detta ämne?

http://blog.svd.se/idagbloggen/2013/01/08/d-day-har-fatt-en-ny-betydelse-skilsmassodagen/

som länkar till SCB:s sammanställda statistikartikel på:

http://www.scb.se/Pages/Article____331978.aspx

Och innan ni dömer ut mig som fullblodspsykopat: Nej, jag kommer inte att bry mig om den här statistiken i verkliga livet.

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anna Holgersson

    Cyniskt eller inte så måste ju ändå statistiken baseras på någon form av fakta! Kanske är just statistik och kliniskt beprövade metoder som är melodin?! *not*. Trevlig helg å hoppas pannkaksveckan är över! //a

  2. Betraktaren X

    Svar till Anna Holgersson (2013-01-12 16:25)
    Jo, jag hade lite flyt igår när barnen smaskade i sig de kvarvarande plättarna som nån slags förrätt innan tacopajen. Sen var de inte så hungriga när tacopajen var klar…
    Trevlig helg till dig med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.