Anders Forsberg fick sparken från SAIK

Mitt hockeyintresse är inte särskilt stort, men det är kul att det går bra för min födelsestads lag, Skellefteå. Jag blev minst sagt förvånad idag när jag läste att Anders Forsberg fått sparken med omedelbar verkan. Nu verkar ju tränarjobb i elitklubbar i en massa sporter vara bland den minst trygga anställningsform man kan tänka sig, men Skellefteå leder ju faktiskt serien. Efter att ha läst några artiklar verkar då anledningen vara att klubbledningen satt ner foten mot att Forsberg gjort klart med någon annan klubb inför nästa säsong. Knappast unikt och kanske inte så förvånande heller om han inte erbjudits fortsättning av Skellefteå. Så rimligen är det inte själva klubbytet i sig som utlöst vreden utan att han mörkat för ledningen och berättat för truppen före ledningen. För en utomstående känns det rätt klantigt att inte berätta för ledningen först. Man behöver ju inte direkt vara kommunikationsstrateg för att inse att det finns ett symbolvärde i vilken ordning man berättar. Forsberg själv säger att han är förvånad över att han fått sparken. Som en ytterst vild spekulation kan man ju undra om inte Forsberg visste exakt vilka följder det här skulle få. Motiv? INTE EN ANING, hela grejen verkar bara så amatörmässig, av nån som inte är känd för att vara det.

Men vem vet, det kanske kryper fram andra förklaringar den närmaste tiden.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.