Edward Riedl (M)

Stackars Jan Emanuel Johansson (S) – Att både vara sosse och företagare fungerar inte….

När Pär Nuder (S) lämnade sitt riksdagsuppdrag ersattes han av Robinsonkändisen Jan Emanuel (S). Han tvingas nu av sina partikamrater be om ursäkt för att han som företagare försökt tjäna pengar. Kan ni tänka er. Hemska tanke att någon försöker tjäna pengar – hur tänkte han? Genom sitt aktiebolag försökte Jan Emanuel hyra ut sina fastigheter med attraktivt läge till ett så bra pris som möjligt. Hur tänkte han? Han medger nu till slut att detta givetvis var omdömeslöst men att han endast agerat som företagare och inte politiker.

För mig framstår detta som helt obegripligt. Om vi inte har vinstdrivande företag kan vi rimligvis inte finansera vår gemensamma välfärd med fri sjukvård, skola mm. Om vi inte har privata företag som gör vinster och människor som arbetar där och betalar skatt – Var är det då tänkt pengarna till vår gemensamt skattefinansierade välfärd skall komma ifrån?

Jan Emanuel (S) borde inte behöva be om ursäkt för att han som företagare förskt tjäna pengar. Men han borde verkligen be om ursäkt för att han skäms över det som är grunden för vår gemensamma välfärd – Företagare som tjänar pengar.

Edward Riedl (M).

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Det är svårt att hänga med när politik och företagande blandas ihop. Det är svårt att förstå J E Johanssons politik-affärer och det är svårt att förstå E Riedls gillande här.

    Politik och företagande behöver rågångar inte sammanblandningar och symbios som blir allt vanligare. Se Umeå kommunpolitikers tro på att privata företag ska klara av planering, byggande och drift av ett jättebad på Nanna, med äventyrsbad, 50:a, mm, samtidigt som företagen ska veta besöksintresset, simskolebehovet, föreningsdito, mm. Plus att nu kombinera allt med kommers, kultur, seniorboende, hotell, p-garage, etc.

    Denna stads-bad-planeringskoloss med kommunalt och privat ihop, är något som aldrig prövats i Sverige och aldrig utretts hur det ska gå till. Vore intressant att höra om E Riedl har en klar uppfattning här som i J E Johansson-affärerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.