Edward Riedl (M)

Socialdemokraternas beslutsångest om placeringspolicyn i landstinget är tråkig…

Landstinget skall i november varje år fastställa placeringspolicyn som hanterar landstingets kapitalförvaltning. Landstingets revisorer har framfört omfattande kritik mot den ordning som vi haft. Finanskrisen gjorde att många ville avvakta med att fastställa policyn på landstingsfullmäktige i april istället för i november. Socialdemokraterna valde trots det att nu återremittera ärendet vilket i praktiken innebär att den nu kan fastställas tidigast i juni. Skälet som Erik Bergkvist (S): framför är att inte ytterligare begränsningar kan uteslutas. Det var Erik Bergkvist (S) som lyfte frågan om att landstinget kanske borde utesluta hedgefonder i kapitalförvaltningen, jag instämde i detta och Birgitta Nordvall (KD) la sedan förslaget på styrelsen. Då valde du och ditt parti att återremittera ärendet.

Min kritik handlar givetvis inte om att vinna billiga poänger, så väl känner Erik Bergkvist mig, utan om att landstinget nu gått över tiden med hela 7 månader. Detta inom ett område där vi förväntas fastställa policyn en gång per år. Dessutom har vi fått hård kritik från landstingets revisorer på den nuvarande. I slutändan var vi överens ( alliansen och s ) om samtliga förändringar ( troligen också nödvändigheten av att utesluta hedgefonder i förvaltningen ). Det rimliga hade då givetvis varit att gå fram till landstingsfullmäktige i april med policyn.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.