Edward Riedl (M)

Regeringen förstärker välfärden med ytterligare 17 000 miljoner kronor de kommande 3 åren…

Idag meddelade alliansregeingen att man tillför kommun och landstingssektorn ytterligare pengar de kommande tre åren. Det är pengar som skall användas för att skydda välfärdens kärna – Sjukvården, skolan och äldreomsorgen. Men vi lär väl trots denna rekordsatsning fortsatt se hur länets socialdemokrater gnäller över alliansregeringen.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

3 kommentarer

 1. Vindeln

  Hur kan nån påstå att välfärden förstärks när det saknas 50 miljarder i kommunsektorn!

  Välfärdsfallet fortsätter istället!

 2. Edward Riedl (M).

  Vi har fortfarande kommunalt självstyre i Sverige. Det innebär att lokala politiker har ansvar för kommunal ekonomi både i goda och dåliga tider. Välfärden är beroende av människor som arbetar och betalar skatt. Med den globala krisen förlorar många sina arbeten och därigenom staten och kommunerna viktiga skatteintäkter till välfärdssektorn. Alliansregeringen har fortsatt fokus på att skapa arbete för att långsiktigt säkra välfärden. Men tills konjunkturen vänder satsar också alliansregeringen 17 000 miljoner kronor för att förstärka välfärdssektorn.

 3. Mikael Sundling

  Håller med dig Edward!
  Att länets sossar kommer att gnälla är lika säkert som amen i kyrkan!

  Vad gäller Vindeln så är förändringsbenägenheten hos S & C ytterst sparsam. Så fort de kör kommunens ekonomi i sank gnäller de och vill att staten ska gå in med mer pengar.

  Mera samarbete mellan kustkommunerna är ett måste! Vindeln tappar befolkning och därmed skatteintäkter i allt för stor takt. Men ledningen inser inte att tappar man befolkning måste verksamheterna också anpassas efter det. Det är den bittra verkligheten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.