Edward Riedl (M)

Samlag är ingen sjukdom – Ungdomar som vill ha p-piller får betala det själv i Västerbotten

Västerbottens läns landsting är det enda landstinget i Sverige som inte subventionerar p-piller. Argumentet för suventionerade p-piller är att minska antalet oönskade graviditeter och aborter. Detta är rent svammel. Västerbotten är ett av de län i Sverige som har lägst antal aborter per capita trots att vi inte subventionerar p-piller. Kanske något för de andra landstingen att fundera över? Jag håller med Lennart Holmlund (S) i det här fallet – Samlag är ingen sjukdom.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

5 kommentarer

  1. Ulf Kämpeback

    Nej …

    Det är så sant, när det ska hoppas i säng med varandra till höger & vänster är det inte upp till landstinget att betala pengar för att unga inte ska bli gravid, helt rätt !!

    Ulf Kämpebacl

  2. TC

    Men det är ok att Landstinget betalar för alla aborter och kommunerna via socialbidrag betalar för att försörja de tonåringar som inte klarar av att fullfölja sina gymnasiestudier o inte klarar av att få sitt första jobb eftersom de måste ta hand om sitt barn, trots att de själva ännu är barn?

  3. Edward Riedl (M).

    Västerbotten som inte subventionerar p-piller har färre aborter per capita än de som gör det.

  4. Medborgare

    När p-pillerna inte är subventionerat så är det skönt att abort är gratis för kvinnor under 20 år. Gratis hotellrum och gratis mat. TACK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.