Edward Riedl (M)

Internet leder till en öppnare och friare värld – Kina har 70 miljoner bloggare

Den kommunistiska diktaturen Kina har över 300 miljoner internetbrukare och 70 miljoner bloggare. Grunden för en diktatur är att stänga ute omvärlden och kraftigt kontrollera medborgarnas vardag. Den utveckling som idag sker i Kina kommer slutligen att leda till kommunistdiktaturens fall. Det är en positiv utveckling som påskyndas genom internet. Det är inte längre möjligt att dölja för omvärlden vad som händer i Kina – Det är inte heller möjligt att dölja för kineserna vad som sker i omvärlden. Upplysta människor accepterar inte att styras av totalitära regimer. Världens största demokrati kommer troligen snart att heta Kina.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

4 kommentarer

  1. Demokraten

    Att du envisas med att likställa kommunism med diktatur. Hur många lik ska vi gräva ur högerns garderob. Vilket spöke som är farligast, Höger eller Vänster?

    Den demokratiseringsprocess som nu pågår i Kina är motsatsen till den som sker inom EU.

    Om du hyllar processen i Kina borde du rimligen vara skeptisk till den utveckling som sker inom EU med all mer centralstyrning och minde inflytande från medborgarna, eller?

  2. Edward Riedl (M).

    Kina är en kommunistdiktatur eftersom inga fria val existerar och landet fortfarande styrs av kommunister. Den process som sker i Kina har inget stöd hos kommunistpartiet utan motarbetas av dem.

    Detta har inget med höger eller vänster att göra. Diktatur är alltid fel. Däremot finns det få exempel på kommunistiska demokratier vilken kan vara en tankeställare.

    Samtliga länder som ingår i EU är demokratier vilket innebär att medborgarna tillsätter och avsätter politiker i fria allmänna val.

  3. Demokraten

    Grunden i demokrati är folkstyre. Du menar att våra medborgare får välja ”folk” att styra. Så långt är jag med.

    Men då våra folkvalda politiker belsutar att ge bort makten till ett samfund som t.ex EU som med alla medel försöker bli en union med likställda lagar oberoende av folkets vilja blir det då demokrati bara för att man har ”fria val”?

    EU försöker bygga upp det som det gamla Sovjetunionen misslyckades med, fast på ”demokratiskt” vis.

    Om allt mindre makt finns hos våra folkvalda, finns det då någon anledning att rösta?

    Om ingen röstar vem kommer då att ta makten?

    Vad blir den demokratiska vinsten?

  4. Micke

    Konstaterar att Edward inte var beredd att besvara eller ha åsikter om de intressanta frågeställningar som ”Demokraten” ställt.

    Väntar med spånning på hur Edward och Moderaterna ser på begreppet demokrati.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.