Edward Riedl (M)

Beskyll inte Mikael Sundling (M) för någons avhopp – Lite skinn på näsan skall en politiker ha

Det är starkt att be om ursäkt när man själv anser att man passerat en gräns man inte borde. Det händer i omgångar att jag säger sådant jag inte menar i stridens hetta och då får man helt enkelt be om ursäkt. Det finns inga färdigskrivna regler för hur politiker skall behandla varandra. Det är ett gemensamt ansvar över partigränserna och för oss som har ledande positioner i respektive partier att forma ett klimat som välkomnar men ändå tillåter kritik och debatt.

Det finns många olika typer av härskartekniker som används av politiker mot andra politiker. Att beskylla Mikael Sundling för att en person från ett annat parti väljer att hoppa av är ett sådant sätt att använda härskartekniker på. Skulle det på fullt allvar vara så att en ledande politiker väljer att hoppa av efter ett påhopp i en blogg borde nog personen i fråga inte ta på sig sådana uppdrag.

Det har nyligen framkommit att (S) på högsta nivå har haft en hemlig plan på hur de systematiskt skall angripa, förlöjliga och misskreditera Sveriges finansminister Anders Borg (M). Detta i syfte att vinna valet 2010 genom att bryta ner en av alliansens populäraste ministrar. Det finns inga hinder mot att göra på det sättet – Personligen tycker jag att det är fel men det är likväl tillåtet. När man axlar tunga politiska uppdrag får man vara beredd på att bli ansatt av både andra politiker, media och medborgare. Ibland känner man sig orättvist behandlad och då får man säga ifrån.

Jag menar att vi gemensamt över partigränserna i Västerbotten skall sträva efter ett bra samtalsklimat i den politiska debatten.

Min uppfattning är att Mikael Sundling är en engagerad och omtänksam politiker. Det är inte många som erkänner att de gjort fel och ber om ursäkt. Men att beskylla honom för en ledande politikers avhopp är inget annat än att försöka belägga honom med munkavle – En härskarteknik som är lika fel som andra härskartekniker.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

3 kommentarer

  1. Malin E

    Att Mikael läser det här! Han lär behöva lite peppning nu. Fullt knep av S i Vindeln att utnyttja honom som bollplank när det tydligen är så att deras förening är full med inre stridigheter. SKÄMES TA ME F..

  2. Isak

    Jag vet då inte hur mycket skinn du har. Men jag bemötte ditt för-
    svar av Mikael Sundlings blogg-
    inlägg, med ett liknande exempel
    mot dej, som Karin Nilsson- Sand-
    kvist fick utstå. Men det tyckte
    redaktion att du inte skulle tåla.
    Så jag vet inte hur mycket skinn
    du har på din näsa. Men ibland så
    förefaller det väldigt tunt.

  3. Edward Riedl (M).

    Jag vet inget om ditt exempel – Dessutom är det VK och inte jag som avgör vad som skall finnas på deras hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.