Edward Riedl (M)

Landstinget i Västerbotten har efter 3 månader redan ett underskott på 60 miljoner kronor…

Om inget görs kommer underskottet för hela 2009 att närma sig en kvarts miljard kronor. Med prognoserna för de kommande åren innebär det att landstingets ekonomiska kostym är cirka 600 miljoner kronor för stor 2011 och cirka 400 miljoner kronor redan nästa år.

Alliansen i landstinget har under eftermiddagen haft gruppledaröverläggningar för att påbörja budgetarbetet. Vi står inför tuffa utmaningar som kommer attinnebära en hel del obekväma beslut framöver. Men alternativet är värre – Att inte göra något riskerar landstingets långsiktiga ekonomiska styrka och därigenom möjligheten att upprätthålla samma nivå i sjukvården.

Dessutom finns det en del områden som går att spara in på utan att sjukvården drabbas. För oss i alliansen är det självklart att börja där.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Inget egentligt alternativ.

    Lite väl sent att den sk alliansen nu inför valet 2010
    vaknar upp ur sin politiska dvala. Trovärdigheten är begränsad pga det delansvar som den sk alliansen
    har i den ekonomiska situationen.

    Att nu inför valet försöka undkomma detta ansvar är enbart patetiskt.

    Heltidsarvoderade gruppledare med ansvar mot S är problemet.

  2. Edward Riedl (M).

    Vi i alliansen har under hela mandatperioden lagt egna förslag till budget och landstingsplan (läs dem på http://www.bytledning.nu). I vissa delar finns liknande förslag i våra olika budgetförslag. I de frågor där vi varit överens har vi givetvis lika stort ansvar. Men det är i grunden två olika modeller som står mot varandra i landstinget.

    Ingen gruppledare (varken alliansen eller socialdemokraternas samarbetspartier v och mp) har ansvar mot (S) lika lite som riksdagsledamöterna från (S) har något ansvar gentemot alliansregeringen. Grunden för demokratiskt arbete innebär däremot att både majoritet och minoritet ges förutsättningar till politiskt arbete i olika former. I Västerbotten bestämmer vi den politiska organisationen före valet i så stor enighet som möjligt. På samma sätt arbetar de flesta demokratiska församlingar runt om i landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.