Edward Riedl (M)

(S) i landstinget kämpar för mer pengar till kulturen – Trots att sjukvården är i akut behov av nya pengar

Jag har i tidigare bloggar besvarat Tomas Hartman (S) när han ställt frågor om kultursatsningar och annat. Han ondgör sig över att jag inte vill ge lika mycket pengar som han och hans parti till kultur, EU-projekt och annat som inte är sjukvård.

Min ståndpunkt är fortfarande att landstingets skattepengar i första hand skall gå till sjukvården. Men allt är inte svart eller vitt. I vårt alliansförslag till budget finns det pengar till både barnkultur och länstrafik. Eftersom landstinget har förbundit sig i avtal med staten om att bedriva inomregional tågtrafik finns även pengar till det med i våra förslag.

Men den stora skillnaden är att vi föreslår betydligt mindre pengar till kultur och annat som inte är sjukvård. Inte därför att kulturen är oviktig utan för att sjukvården är livsnödvändig. Jag kan leva med att storleken på plånboken avgör om någon har råd att gå på operan – Men aldrig att den som inga pengar har inte kan få sjukvård. Det är tyvärr idag en verklighet för alltför många länsbor med (S)-politik.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.