Edward Riedl (M)

Sluta svamla Lennart Holmlund (S) – Volvo måste ta lite ansvar också

Volvo delade nyligen ut drygt 4 miljarder kronor till aktieägarna. Dessutom köper de två nya lyxplan som ledningen kan resa runt med för nästan 1 miljard kronor.

I det läget tycker Lennart Holmlund (S) att skattebetalarna skall skjuta till pengar för att Volvo inte skall behöva säga upp mer personal. Är det inte så att Volvos ledning borde ta lite ansvar för sitt eget företags framtid. För när konjunkturen vänder kommer Volvo att behöva kvalificerad arbetskraft igen. Scania tar det ansvaret istället för aktieutdelningar och ekonomiska utsvävningar till ledningen. Sluta svammla nu lennart – Inte skall väl skattebetalarna behöva betala pengar till privata företag så de kan fortsätta med aktieutdelningar och lyxliv under lågkonjunktur?

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

En kommentar

  1. Hans

    Det är väl ändå sak samma om staten går in med motsvarande pengar för a-kassa till volvo som i sin tur ordnar utbildning för sina anställda då istället för varslar än att betala ut det i ren A-kassa när de mist sina jobb? Fördelen med det vore ju att ha kvar kompetensen samt personerna i regionen när det vänder istället för att endast Gent ska ha den fördelen då..
    Sen bör ju facket ta en riktig funderare över om det är smart att vägra lönesänkning istället för att bli av med jobben…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.