Edward Riedl (M)

Det är alltid lättare att (S)pendera andras pengar…..

Socialdemokraterna Lennart Holmlund och Tomas Hartman fortsätter sitt korståg för mer pengar till kulturen på bekostnad av sjukvården. Nu senast skriver Holmlund att han till skillnad från mig tror att satsningar på kulturen innebär lägre kostnader för sjukvården.

Jag vidhåller det jag tidigare skrivit: Jag kan leva med att någon inte har råd att besöka operan – Men jag kan inte leva med att någon inte har råd med sjukvård. Det handlar om att prioritera, samma skattekrona kan inte användas 2 gånger. Pengarna behövs idag bättre i sjukvården.

Jag föreslår herrarna från (S) ett besök ute i verkligheten. Prata med de människor som inte kommer fram i sjukvården eller har en bortrationaliserad åkomma. Fråga om de också tycker att det känns ok att fortsätta satsa på kulturen när skattepengarna inte ens räcker till sjukvården.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

En kommentar

  1. TC

    Landstingen ska satsa på sjukvård, kultur får kommunerna och staten ägna sig åt. Detta är ännu en anledning till att Landstingen omedelbart måste läggas ned för pengar avsedda för sjukvård slösas ju bort på en mängd andra områden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.