Edward Riedl (M)

Tomas Hartman (S) gillar inte när Mona Sahlin får kritik….

Tomas Hartman (S) har i kommentarer på min blogg skrivit att jag bedrivit personangrepp på Mona Sahlin (S). Så fort någon kritik riktas mot socialdemokratiska politiker numer verkar de känna sig kränkta, mobbade och allmänt olyckliga. Förstå mig rätt – Självklart skall det politiska samtalet föras med ömsesidig respekt. Men som offentlig person som aspirerar på att styra och leda, oavsett om det handlar om Sverige eller en enskild kommun, måste kunna ta kritik med glimten i ögat. Allt annat känns otänkbart.

Jag kan inte ens minnas alla ord som av (S)-politiker riktats mot mig. Ett axplock är sagofarbror, papegoja, nickedocka, hal som en tvål och många många fler. På intet sätt har jag känt mig kränkt av dessa ord, inte ens lite stött. Men dessa ord borde enligt Tomas mfl vara att jämföra med personangrepp? De beskriver personen och inte politiken.

Däremot kan det många gånger kännas jobbigt när media målar en bild av ens idéer eller ens person som på intet sätt stämmer med verkligheten. Men också det måste man kunna hantera.

Om det är något jag känner mig kränkt av (ironi) så är det alla politiker som känner sig kränkta och mobbade så fort de får kritik.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

En kommentar

  1. Thomas Hartman

    Äh, du får väl gnälla på Sahlin bäst du vill. Det kändes bara lite futtigt.

    Nej jag ser inte dina exempel som personangrepp. Att du är hal som en tvål eller ål är snarare vad jag skulle se som en beskrivning av din debatteknik. Att någon inte kan tänka ser jag mer som ett personangrepp.

    Jag ser åtskilliga exempel där borgerliga politiker tycks gilla att basha Sahlins karaktär och person. Men det ligger väl i valstrategin 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.