Edward Riedl (M)

Mats Odell (KD) sätter Svenskt Näringsliv på plats….

Svenskt Näringsliv har genom sin chefsekonom Stefan Fölster nu vid ett flertal tillfällen kritiserat regeringen. Nu senast fick Odell kritik för att regeringen med AP-fonderna kommer att verka för att orimliga bonussystem skall bort i de företag där det finns ett ägande. Anders Borg (M) och Mats Odell (KD) har både levererat kritik och fått ta emot kritik av Stefan Fölster mfl. Det är bra att det tydliggörs att alliansregeringen varken är en regering för de fackliga särintressena lika lite som de är en regering för arbetsgivarorganisationerna. Alliansregeringen är en regering för hela Sverige vilket också tydligt deklarerades av statsminister Fredrik Reinfeldt (M) redan på valnatten 2006.

Företag, företagare och människor som arbetar i dem är grunden för svensk välfärd. Om detta råder inget tvivel. Men det är bra att regeringen markerar att man på intet sätt företräder enskilda sakintressen. Demokratin mår bäst av politiker som inte sitter i knät på olika intresseorganisationer.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Hejomfejom

    (S) borde absolut inte få provregera igen innan de insett samma sak. De och LO kan inte sitta i knäet på varandra heller.

  2. Edward Riedl (M).

    Jag delar din uppfattning. Det vore olyckligt om partipolitiken fortsätter vara beroende av särintressen. Jag tror dessutom att fackets medlemmar blir de stora vinnarna om LO och SAF särskiljer sina roller och uppdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.