Edward Riedl (M)

Nu får det vara nog Levi Bergström (S) – Inte ska du väl höja skatten igen?

Socialdemokraternas ledare i landstinget Levi Bergström vill återigen höja skatten för oss västerbottningar. Facit med Levi Bergström och hans parti tidigare mandatperioder förskräcker:

1994-1998 Levi höjer skatten med 60 öre
1998-2002 Levi höjer skatten med 50 öre
2002-2006 Levi höjer skatten med 80 öre
2006-2010 Levi vill höja skatten igen

Nu börjar till och med hans egna partikamrater i länsledningen reagera på detta. (S)-ordföranden i länet KG Abrahamsson berättade i lokaltv att man är emot att landstinget höjer skatten. Trots att många av länets kommuner har det besvärligare ekonomiskt är det återigen Levi Bergström och hans landstingssossar som vill höja skatten först.

Varje krona Levi Bergström höjer landstingsskatten med innebär en krona mindre per 100-lapp för alla oss som arbetar. Som bekant består en 100-lapp av 100 kronor vilket begränsar utrymmet på sikt. (S) med Mona Sahlin vill på riksplanet höja skatten för alla som arbetar, många (S)-kommuner runt om i landet höjer eller vill höja skatten och Levi Bergström vill höja skatten i landstinget. Alla tävlar om samma 100-lapp som vi arbetar ihop. Rimligen bör väl också den som arbetar få behålla något av den nämnda 100-lappen.

Om det vore så att varenda krona behövdes för att klara sjukvården tror jag de flesta av oss vore beredda att betala ännu mer. Men faktum är att landstinget använder skattepengarna till betydligt mycket mer än bara sjukvård som går att spara in på. Det kan inte vara rimligt att fortsätta höja skatten innan allt annat är gjort.

Landstinget i Västerbotten har betydligt mer lokalytor än andra jämförbara landsting. Från alliansen vill vi minska de totala lokalytorna och satsa pengarna på personal, operationer och behandlingar istället. Åtskilliga miljoner av skattepengarna går varje år till kultur, EU-projekt och annat som inte är sjukvård. Socialdemokraterna genomför en folkhälsosatsning som kostar skattebetalarna 22 miljoner kronor per år. För dessa pengar köps bla t-shirts, vattenflaskor, reklam och mycket mycket mer. Alla dessa pengar skall självklart i första hand användas till sjukvården.

Den som i valet 2010 i Västerbotten lägger sin röst på Levi Bergström vet åtminstone vad de får. Fortsatta skattehöjningar och en fullständigt bedrövlig politik är belöningen om ni fortsätter att rösta på dem.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

En kommentar

  1. Mikael

    Skatterna höjs under en socialistik regering, och det sänks med en höger regering.
    Men det är inte så att det krävs mindre pengar i sverige för att finansiera våran välfärd, ett högre skatte tryck håller uppe välfärden, men är det värt det. skall inte den som har pengar ha det bättre, än de som inga har.
    Var är balansen mellan välfärd och egoism, är jag själv viktigast, eller skall jag som har pengar se till att det finns en trygghet som vi all kan ta del av. Nu är det dags att få Sverige på fötter igen. Våran regering har överget Svenska arbetare till sitt öde, genom att sänka akassan, och vägrar inse att arbetslösheten okmmer att ligga kring 12% vid årsskiftet 2009-2010, eller är det en ovilja att se det faktum som just i dag påverkar oss Svenska arbetare.
    Höj tryggheten, sänk inte skatten kära regering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.