Edward Riedl (M)

1 maj är lite som julafton för en sosse – Mycket rött och lite klappar

Men det var inte jultomten som pratade i Malmö på 1 maj utan Mona Sahlin (S). Mona Sahlin lovade att satsa ännu mer pengar som inte finns i sitt tal. A-kassan, sjukförsäkringen, kommuner, landsting, satsningar på pensionärerna, statliga företagsstöd, kultursatsningar och gröna gubbar (förlåt – gröna jobb skulle det naturligtvis vara). Allt och alla ska få mer. Så skillnaden var nog inte löften om klappar för den som varit snäll mellan Mona och tomten. Nej skillnaden är att tomten har en massa tomtenissar och en julklappsverkstad där allt skall göras och Mona måste skinna hårt arbetande svenskar.

Men det var en fråga Mona Sahlin vägrade besvara. Vem skall betala för alla hennes löften? En obetydlig fråga för tomten men möjligen en intressant fråga för någon som vill bli statsminister och inte är en sagofigur (förlåt alla barn).

När Mona pratar är det de rika som skall betala för hennes politik. Jag ska berätta varför Mona och sossarna inte vill berätta var gränsen går för de som räknas som rika höginkomsttagare i sossarnas värld – Det är nämligen dig de pratar om…. Du som jobbar som förskolelärare, sjuksköterska, industriarbetare, busschaufför, butiksbiträde eller växelreceptionist skall betala Monas politik med 1 eller 2 tusenlappar extra i skatt varje månad. Så känner du dig rik rösta då på Mona och jobba i hennes julklappsverkstad. Om du slutat tro på tomten, julklappsverkstaden och fantasipolitik så lägg din röst på alliansen i valet 2010.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

4 kommentarer

  1. Demokraten

    De pengar som fanns har ni ju sett till att dem hamnade hos de redan välbeställda. Alla de övriga får gå på socialkontoret och begära hjälp från kommunen. Den dagen jorden kommer att få uppleva en solidarisk moderat kommer folket att jubla. Som ”yrkespolitiker” har du säkert sett om ditt hus så pass att du troligen inte behöver arbeta mer i livet utan kan leva på generösa villkor som skattebetalarna skall stå för utan att kunna utförsäkras.

    Om du ska bli trovärdig i dina argument tycker jag att du skall presentera vilka förmåner du har den dagen du slutar med politik.

    Rikedom består inte bara av pengar på kontot.

    Valrörelsen har börjat och den som förtalar bäst utan att avslöja sig själv vinner.

    Väntar fortfarande på svaret på din definition av demokrati.

  2. Isak

    Bäste Herr Riedl, ni inom alliansen
    har ju haft eran julafton, och delat
    ut drygt hundra miljarder, dess-
    utom så har ni ju lånat till klappar-
    na. Men vi tänkte göra tvärtom, vi
    hade tänkt att du och andra hög-
    inkomsttagare skulle få betala. Och
    att vi dessutom, trots krisen skulle
    sätta människor i arbete. För arb-
    etarpartinamnet som ni stal, ska vi
    ta tillbaka till nästa val. Jag var
    med i ett demonstrationståg med
    drygt 2500 personer, och jag för-
    står att du är nog lite avundsjuk.

  3. Edward Riedl (M).

    Den absoluta merparten av de alliansregeringens skattesänkningar har gått till människor med helt vanliga jobb. Det är det vänstern har så svårt med. Sverige har varit ett av de länder i världen som lagt tyngst skattebörda på vanligt hårt arbetande folk.

    Så till mina förmåner som du uttrycker det. Det är möjligt för alla medborgare att ta kontakt med kommun eller landsting för att få reda på i princip allt som rör de förtroendevalda. Jag tror jag har rätt till viss ersättning (del av arvodet) under 1 års tid (möjligen kortare tid) om jag inte skulle hitta ett annat arbete.

  4. Krille

    Edward det är inte så många som har vanliga jobb snart så dom som har det är dom som har det bättre, vaska fram lite jobb istället för att lura dom som redan har det med skattesäkningar som ni inte har råd med…Tro nog folk är villiga att betala skatt bara för att landet ska gå bra men som ni slösar på tragiska lösningar vill man ju börja fuska med skatten….Varför inte låta alla med jobb få ta smällen ett tag nu när vi har framtvingad arbetslöshet så dom utan jobb har åtminstone en chans att leva så kan vi köra detta jagande under högkonjuktur för nu är det nog inte många som vill va utan arbete men ni moderater verkar ju tro att alla som är hemma myglar och det känns ju kul att dom oärligaste i detta land utgår från att alla andra myglar utom dom själv!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.