Edward Riedl (M)

Fackets medlemsavgifter borde inte gå till socialdemokratiska partiet….

Det är sällan jag delar Lars Ohlys åsikter. Men när det gäller den facklig-politiska samverkan i Sverige delar jag den till fullo. Medlemmarnas pengar fyller socialdemokratiska partiets kassakistor, fackligt förtroendevalda är eller blir socialdemokrater och huvuduppdraget blir lidande. Det är olyckligt att denna kvarleva hankar sig vidare.

Fackets uppgift är att på bästa sätt företräda sina medlemmar oavsett vilken regering som sitter vid makten. Det borde för medlemmarnas del vara av större intresse att de fackligt förtroendevalda är duktiga på att företräda deras intressen – Inte att de följer någon partihandbok.

Dessutom borde svensk politik stå fri från olika sakintressen. Det gäller fackets bidrag till socialdemokraterna men i lika hög grad andra partiers olika kopplingar med sakintressen.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

4 kommentarer

  1. Curth Brännström

    Varför talar du inte om hur mycket bidrag ditt parti får från S. Näringsliv. Då för man en saklig debatt

  2. Edward Riedl (M).

    Vad jag vet finns inget sådant stöd. Skulle det mot all förmodan göra det bör det upphöra omgående. Politiken skall stå fri från olika intresseorganisationer.

  3. Curth Brännström

    Har heller aldrig stuckit under stolen med att dom ger bidrag till socialdemokraterna men det är ju för att deras politik är för deras medlemmar bästa. Vilket ert parti ”Nya arbetarpartis” politik inte är för nu har ni ju verkligen skapat UTANFÖRSKAP bland människor. När ska ni lära er inse att man lurar inte svensken 2 gånger vad skall ni hetta inför nästa val 2010 ? Ni måste ju veta att inför valen så får ni ju bidrag från S. Näringsliv för det har ju ert parti erkänt öppet i tidningar. Intresseorganisationer stödjer ju alla partier utifrån sina områden och så kommer det nog att förbli i framtiden. Så även ditt parti kan nog inte neka till att ni får bidrag.

  4. Edward Riedl (M).

    När knappt hälften av LO:s medlemmar röstar på socialdemokraterna är det lite magstarkt att påstå att de för en politik för medlemmarna. Uppenbarligen håller inte medlemmarna med om det.

    Men min poäng är fortfarande att politiken bör stå fri från särintressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.