Edward Riedl (M)

11-årig flicka är rädd för att bli mördad när hon går till skolan…

Idag vaknade jag upp till ett soligt Umeå, åt frukost med familjen och vinkade av min 9-åriga dotter. Hon cyklade iväg med ett leende till skolan. Jag vet att hon har bra klasskamrater och duktiga lärare – Men det känns ändå alltid lite oroligt när hon far till skolan. Men jag vet att hon lever i en mycket trygg tillvaro där hon har alla möjligheter i världen att växa upp och forma sin egen framtid.

Sedan läser jag om 11-åriga Tahira från Afghanistan som vill komma tillbaka till skolan när hon mår lite bättre. Men hon kommer att vara rädd när hon återvänder till skolan – Hon vet att hon kan dö. Tahira var en av drygt 80 flickor som blev utsatt för ett gasöverfall av extremister på skolan. Detta var det tredje gasöverfallet mot skolflickor i Afghanistan på två veckor. Talibanerna vill inte att flickor skall gå till skolan och är beredda att mörda, skrämma och terrorisera små flickor för att nå sina mål.

Därför är det med glädje jag ser att president Obama vill skicka fler soldater till Afghanistan och att även Sverige avser att öka närvaron av soldater där. Förhoppningsvis innebär det att Tahira och hennes kamrater kan känna sig lite tryggare på väg till coh från skolan.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.