Edward Riedl (M)

Nationaldagsfirandet är viktigt för både nya och gamla svenskar – Låt inte SD äga denna dag

Jag läser att sverigedemokraterna och några andra främlingsfientliga grupperingar skall hålla möten runt om i länet nu under försommaren inför EU-valet och också på själva nationaldagen. Det är givetvis deras demokratiska rättighet att göra det. Dessutom är det viktigt att polisen ser till att de kan hålla sina möten utan att bli störda av olika icke demokratiska vänstergrupperingar. Yttrandefriheten måste gälla för alla – Även de med rent korkade idéer.

Men deras åsikter skall inte stå oemotsagda. Vi som inte delar deras människosyn måste bemöta deras påståenden där de framförs. Men inte genom antidemokratiska metoder utan genom bättre argument. De vänstergrupperingar som förstör sverigedemokraternas möten är ett precis lika stort hot mot ett öppet demokratiskt samhälle som sverigedemokraterna.

När det gäller nationaldagen kommer jag ta med mig familjen till Gammlia för att fira. Nationaldagen tillhör både nya och gamla svenskar. Jag tänker inte låta främlingsfientliga krafter smutsa ner den dagen eller vår flagga. Jag kommer dessutom att göra allt jag kan för att se till att de inte får några röster från Västerbotten i EU-valet. Det krävs att vi är många som går ut och firar nationaldagen för att den inte skall rövas bort av främlingsfientliga krafter men också att vi är många som går och röstar i EU-valet så att de inte vinner mark pga att vi andra inte orkar ta ställning emot dem.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.