Edward Riedl (M)

Vi moderater har nu gjort bokslut med Anders Sjölund…

För ett par veckor sedan kontaktade Anders Sjölund mig och Anders Ågren. Han ville ha vårat stöd för en comeback till politiken. När vi meddelade att det inte var aktuellt var han tydlig med att han skulle ge oss en känga offentligt – Nu har vi och många andra i vårt parti och alliansen fått den. När Anders Sjölund inte får som han vill uppmanar han väljarna att rösta på andra partier, kastar dynga i media och beter sig direkt olämligt. Det är också ett av skälen till att han som person är olämplig att inneha politiska uppdrag i vårt parti.

Anders Sjölunds självbild har mycket lite med verkligheten att göra. I hans egen värld är han störst, bäst och vackrast. Dessutom var allt mycket bättre när han var med. Detta är det nog få moderater i Västerbotten som håller med om. På den tiden Sjölund var med sågs moderaterna i Västerbotten som ett problem i vårt parti. Den tiden präglades av bråk och osämja. Idag är Moderaterna i Västerbotten ett framgångsexempel i partiet – Vi efterfrågas runt om i landet för att dela med oss av vårt arbete. Vi har ett bra klimat och alla drar åt samma håll. Anders Ågren ses av allt fler umebor som en duktig ledare för kommunen och en självklar motkandidat till Lennart Holmlund.

Det är ingen hemlighet att både jag och Anders Ågren under många år stöttat Anders Sjölund. Han har haft många bra kvaliteter som vi sett som en tillgång för partiet. Dessvärre gjorde han med egen förskyllan så att hans negativa egenskaper kom att överskugga de positiva. Detta är jag den förste att beklaga – Jag har alltid tyckt bra om honom. Även efter 6 år utan Sjölund i politiken saknar jag honom som person – Men inte de negativa rubriker han ständigt orsakar vårt parti. Jag hoppas han nu gjort bokslut med partiet och politiken – För vi har gjort bokslut med honom.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Anders Sjölund

    Du kan vara helt lugn Edward. Jag återkommer aldrig till politiken. Hur konflikter inom partier och organisationer uppstår är aldrig ens fel. Det borde du veta som i högsta grad var inblandad i ”moderatbråket” 2002. Däremot har du fått den position du nu har just tack vare detta och som gör dig till riksdagskandidat 2010. Glöm inte det!
    Även om ”vi moderater” gjort slut med mig, kvarstår mitt hjärta hos just moderaterna.
    Trevlig sommar Edward

  2. Andreas Johansson

    Mycket bra svar Edward. Kanon bra.
    Jättetråkigt att Sjölund beter sig som han gör. Men det drabbar bara honom själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.