Edward Riedl (M)

Vänstern enas inför valet 2010 – Chockhöjda skatter för de som arbetar om de får bestämma

Idag visas bilden på de tre leende partiledarna för (S), (V) och (MP). Allra mest ler Lars Ohly. Inte undra på det. Han har fått diktera villkoren för deras politik, kanske lite plåster på såren för att han och vänstern var utfrysta ett tag. Mona Sahlin säger stolt i tv till väljarna: Alla får höjd skatt. Mona kanske fortfarande tycker det är sexigt att betala skatt?

Men alla ni som arbetar och betalar skall betala deras höjda skatter bör fundera både en och två gånger innan valet. Dessutom leder knappast höjda skatter till att fler arbetstillfällen skapas.

Alliansregeringens tar ansvar för statsfinanserna, fortsätter arbetet med att göra det lönsamt att arbeta och fortsätter satsa på välfärden. Det är en bra politik.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

8 kommentarer

  1. Lasse

    Pratar du om Edward Riedl?

    Jag som arbetar har då inte råd med vare sig det ena eller det andra, och vad gäller arbetsrätt och A-kassa så har Ni ju sett till att den snart är utplånad.

    Ta Ert samhällsansvar och avgå så vi slipper se Flinande tuppar och en golgök till V.SM.

  2. B-M Schill(sosse)

    Du förvränger för att försöka rädda allianspartiregeringen som ser ut att få det hett om öronen fram till valet.
    Det var inga chockhöjningar som oppositionen föreslog.
    Skatterna ska höjas mest för höginkomsttagare (såna som du).
    Oppositionen har övertaget om det vore val idag(enligt senaste mätning).
    Varför hade alliansen inget svar på hur de ska lösa arbetslösheten som kommer att öka till 12 % år 2010?
    Istället var deberedda på ännu mer skattesänkningar för höginkomsttagare de nästkommande åren.
    Man är tvungna att höja landstingsskatten med 1 kr,och avskeda landstingsanställda på grund av kommunernas och landstingens dåliga ekonomi ?
    Och här sitter du och försvarar skattesänkningar?
    Om du läser svt:s expertkommentarer så står det inte att alliansen vann debatten,däremot står det att det var nu var enad opposition som mötte alliansen vilket ger alliansen en tuff match till valet 2010!

  3. Berith

    Jag tror inte att ditt sätt att argumentera, med uttryck som ”Flinande tuppar och en golgök” gynnar vår sak i nästa riksdagsval. Tvärt om!

  4. Lasse

    Men Berith, det är bara sanningen, varje gång som dom lagt fram ett förslag så står dom och flinar och tycker att dom gjort nåt bra, vilket de har för den som redan har mycket pengar.
    Och att du går in och argumenterar på Edward:s blogg är inte alls bra, vi kan göra det någon annanstans, här ser det bara dumt ut.

  5. Edward Riedl (M).

    Om du arbetar och känner att pengarna inte räcker till kan väl knappast rätt politik vara höjda skatter. Höjda skatter innebär faktiskt att du får behålla mindre av din inarbetade inkomst! Om du berättar hur mycket du tjänar kan jag berätta hur mycket alliansregeringen sänkt din skatt genom jobbskatteavdraget. Dessutom leder höjda skatter inte till fler arbeten vilket är grunden för den gemensamt skattefinansierde välfärden.

  6. Edward Riedl (M).

    En busschaufför som tjänar 22 000 kronor i månaden boende i Umeå har genom alliansregeringens jobbskatteavdrag 17 004 kronor mer per år i plånboken. Om jag förstår det rätt är vänstern emot dessa skattesänkningar. Jag anser att detta skulle innebära chockhöjda skatter för vanligt folk om Mona Sahlin och hennes kamrater på vänsterkanten skulle få makten 2010. Jag kommer även framgent att försvara skattesänkningar för vanligt hårt arbetande folk – För det är precis det allt handlar om.

  7. Isak

    Bäste Riedl! Att du kan förs-
    svara skattelättnader för dom
    i Sverge som tjänar minst, är
    ju logiskt. Men hur fasingen
    kan du försvara alla miljarder
    som ni delat ut till höginkom-
    sttagarna och miljonärerna,
    och dessutom lånar upp pen-
    gar för alla dessa allmosor.

  8. Edward Riedl (M).

    Om du Isak berättar vilka som är dessa miljonärer och höinkomsttagare så kan jag berätta hur stor del av skattesänkningarna de fått.

    Faktum är att de stora vinnarna på alliansregeringens jobbskatteavdrag är vanliga löntagare. Det innebär också att (S) återställare av höjda skatter innebär en chockhöjning av skatterna för vanligt folk med helt vanliga arbeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.