Edward Riedl (M)

Sverige är ett av världens mest konkurenskraftiga länder…

E24 skriver om en undersökning gjord av den schweiziska handelshögskolan IMD där Sverige får en 6:e plats när det gäller konkurenskraft. Från en 9:e plats har Sverige fortsatt flyttat fram positionerna. IMD mäter ländernas konkurrenskraft utifrån fler än 300 olika kriterier. Av dessa är två tredjedelar ekonomiska hårddata, medan en tredjedel är enkätsvar från företagsledare i de olika länderna. Länderna betygssätts inom fyra områden: Ekonomisk utveckling, offentlig sektor, näringsliv och infrastruktur där både utbildning och forskning ingår.

Det är glädjande att se att Sverige under alliansregeringen fortsätter att flytta fram positionerna. Det som fortfarande drar ner det svenska betyget är det hårda skattetrycket. Men å andra sidan innebär vårt relativt höga skatteuttag att vi har en väl utbyggd gemensam välfärd som omfattar alla. Sammanfattningsvis finns det fortsatt utrymme för förbättringar samtidigt som Sverige tillhör världseliten. Vi har all anledning att känna oss stolta.

När vi nu går till EU-val är det viktigt att vi fortsätter värna våra svenska intressen när det gäller arbetsrätt och trygghetssystem. En röst på moderaterna är en röst för att värna våra intressen i Bryssel.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Danne

    Och hur många jobb har denna akademiska undersökning skapat i Sverige?

    Svar: Inget.

    Akademisker kan hålla på hur mycket de vill med sina akademiska teorier och beräkningar. Det skapar dock inga arbetstillfällen.

    Det gör däremot världens mest konkurrenskraftiga ekonomier, som till exempel Hong Kong och Danmark.

    Vill Reinfeldtmoderaten Riedl lära sig det hantverket är det bara att packa väskan istället för att slå sig för bröstet.

    Högmod går före fall. Nu faller Umeå och det är politikernas fel. En av dessa är Riedl.

  2. Edward Riedl (M).

    Själva undersökningen skapar givetvis inga jobb. Den kartlägger endast sveriges förutsättningar jämfört med andra länder. Både Hong Kong och Danmark placerar sig dessutom före Sverige i den undersökning jag hänvisade till. Hong Kong (2a plats) till viss del pga lägre skatter och Danmark (5e plats) till viss del pga sämre skydd på arbetsmarknaden.

    Men Sveriges 6e plats visar på att vi står oss väl i den internationella konkurensen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.